KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Információ

Én és imádott unokáim...

Nagyszülők klubja,ahol a nagytatáknak  is van véleményük.

Tagok: 22
Utolsó aktivitás: Febr 8, 2021

 

 

  Talán el lehet az érkező unokát képzelni.De egyet nem lehet máskor és másként,csak az unoka érkezésének pillanatától kezdve érezni a határtalan szeretetet és örömet,amely végül is megteremti a nagyszülőt.

A modern pszichológia szerint, pedig egyetlen ember van, aki olyan hatalmas, hogy helyrehozhatja a szülők hibáit: ez az ember, pedig a nagyszülő. Hiszen felette áll a szülőnek, annak az apja, vagy az anyja.

A nagyszülők egyáltalán nem akarják nevelni az unokáikat, sőt. Ezt a "kellemetlen" feladatot meghagyják a szülőnek, mivel ők már ezt egyszer, kétszer, többször átélték, megküzdöttek vele és az unokáikat inkább szeretgetni, kényeztetni akarják, nem pedig nevelni. Azért vállalják olyan örömmel az unokákat, mert nincs már felelősségük; nem az ő problémájuk, hogy rossz evő vagy rossz alvó a gyerek, náluk úgyis azt eszik, amit kér és akkor alszik, amikor akar. És most már én is  azt mondom, ez így van jól.

 

Ez a Kata egy csodalény,mindig tudja mi az amivel engemet meg lehet fogni.Tudja,hogy élek-halok unokáimért,Barbaráért és mostmár Rebekáért.Miattuk kezdtem el "Az életem legszebb ajándéka"blogot.Nem tudom eléggé kifejezni irántuk érzett szeretetemet,megpróbálom itt is kinyílvánítani,mert úgy érzem nekem ez jár.Ezért is kisérletezek az oldal elinditásával remélve nem leszek egyedül érzéseimmel...

 

Ő a legkisebb,és fiú:Zsolt,Bonifác

 

Nagyapa járása elárulja, hogy meddig fog élni... Ha tudni szeretnénk, meddig fog élni nagyapa, figyeljük meg a járását.

 

Nagyapa járása elárulja meddig fog élni?!

A Journal of the American Medical Association szerdai számában megjelent cikk szerint a 65 év feletti személyek esetében erőteljes összefüggés fedezhető fel a járás sebessége és várható túlélési mutató között. A kilenc, 1986 és 2000 között készült kutatást elemző tanulmány kimutatta, hogy a gyorsabb járás az idős felnőttek esetében összefüggésben áll a hosszabb túléléssel.

A 34 485 résztvevő átlagos járási sebessége 0,92 méter/másodperc volt. A hat-huszonegy éves intervallumokban vizsgált eredmények elemzéséből azonban azt a következtetést vonták le a Pittsburgh-i Egyetem kutatói, hogy a gyorsabban járók tovább élnek.

- A járáshoz energiára, a mozgás szabályozására és alátámasztásra van szükség, és több szervrendszert is terhel egyszerre, köztük a szívet, a tüdőt, az érrendszert, az idegrendszert, valamint a váz- és izomrendszert – írták a kutatók. - A járás lassulása a rendszerek károsodását és a járáshoz szükséges megnövekedett energiaszükségletet egyaránt jelezheti.

Az alanyoknak mindegyik vizsgálat során álló helyzetből indulva kellett szokásos sebességükkel járniuk. A távolság 2,4 méter és hat méter között váltakozott.

- A járás sebességének növekedésével a maradék életévek száma is nőtt mindkét nem esetében. A legalább 1,0 méter/másodperc járási sebesség konzisztens módon olyan túlélést mutatott, ami több, mint amit egyedül az életkor és a nem alapján várhatnánk. Ebben az idős felnőtt populációban a járási sebesség és a fennmaradó életével száma közötti összefüggés mindegyik korcsoportban konzisztensnek mutatkozott.

Az összefüggés 75 éven felül jelentkezett a legszembetűnőbben.

- A kutatásból származó adatok célja az, hogy támogassa a klinikumban dolgozó orvosokat, a kutatókat és az egészségtervezési szakembereket az egészség és a túlélés egyszerű indikátorainak megtalálásában – írták a szerzők Stephanie Studenski vezetésével. - A járási sebesség ellenőrzését a gyakorlatban is be lehet vezetni, egy stopper és egy négyméteres távolság segítségével… A járási sebesség egyszerű és könnyen alkalmazható indikátor lehet az idős emberek egészségének meghatározásában.

Matteo Cesari, a római Universita Campus Bio-Medico munkatársa szerint mivel nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a járási sebesség növekedése összefüggne a jobb egészségügyi kimenetelekkel, a járási sebességet nem szabad elsődleges célnak tartani a jelen beavatkozások tekintetében.

- Az egészségi állapot általános jelzőjeként értelmezhető, amely optimális másodlagos és kiegészítő kimenetelként támogatja a kutatási eredményeket illetve klinikai döntéseket – írja Cesari a cikkel együtt megjelent szerkesztői kommentárban.

***

Barbikám 5 éves

 

Beszélgető fórum

Az aranyos unokám

Bertalan Katalin kezdeményezte. Utolsó válasz CHARLES MICHEL Aug 13, 2013 által. 5 Válasz

Nagyon szeretjük egymást. Ennél szebb ajándékot nem kaphat ember idősödő korában. Az unoka az…Folytatás

Hangos gyerekmesék

Bertalan Katalin Szept 7, 2012 kezdeményezte. 0 Válasz

Hangos gyerekmesékSzínes, irodalmi, ismeretterjesztő gyermeklap8-12 éveseknekHavonta 13 500-an olvassák.Te köztük vagy?Teleki Orsolya, GyergyószentmiklósKezdődik az iskola,Nem várják a gyerekek,Azt…Folytatás

Mese figurák

Bertalan Katalin kezdeményezte. Utolsó válasz 1y8poxr5gup64 Jan 10, 2012 által. 1 Válasz

Magyarországi barátnőm (aki fent van az oldalunkon), Anita nevű lányának rajzait osztom meg a gyerekeknek. Mese Figurák…Folytatás

Boldog Születésnapot!-Drága unokádnak

Bertalan Katalin kezdeményezte. Utolsó válasz Bertalan Katalin Okt 13, 2011 által. 1 Válasz

Kedves Kolléga!Mikor a kiskertemben jártam, Kedves .... mit hallottam? Sárga rigó azt fütyülte, a tücsök meg hegedülte. Igen Kedves ünnep van ma, a ... Születése napja! Soká éljél azt kívánom, a…Folytatás

Üzenőfal

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Én és imádott unokáim... –nak.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Február 8, 2021-on 9:29am-kor

Az únokáim!


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Február 8, 2021-on 9:09am-kor

Az én gyönyörüségeim! A fiaim és menyeim.

HozzászólásokLedneczky Lászlóné által a Február 9, 2015-on 2:10pm-kor

Gyönyörűségem!!

HozzászólásokLedneczky Lászlóné által a Január 4, 2015-on 5:33pm-kor

Édes kettesben!!

HozzászólásokLedneczky Lászlóné által a Október 18, 2014-on 10:21pm-kor

A nagy bringás!!

HozzászólásokLedneczky Lászlóné által a Június 15, 2014-on 4:39pm-kor

Majálisozunk!!

HozzászólásokLedneczky Lászlóné által a Január 12, 2014-on 6:23pm-kor

Édes kettesben!!

HozzászólásokLedneczky Lászlóné által a November 17, 2013-on 5:10pm-kor

Nálunk nagy boldogságban!

HozzászólásokLedneczky Lászlóné által a Október 13, 2013-on 4:10pm-kor

Levikém már egyedül nézi a világot!!

HozzászólásokLedneczky Lászlóné által a Szeptember 1, 2013-on 3:36pm-kor

Levikém már betöltötte az egy évet!

 
 
 

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Mai születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2022   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***