KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Felejthetetlen fotók! Zámbó Jimmy élete képekben

11 éve ezen a napon halt meg

Halálának 11. évfordulója alkalmából Zámbó Jimmyre emlékezünk.

 

Zámbó Jimmy váratlan halála az egész országot megrázta 2001. január 2-án. Az akkor 42 éves énekes előző nap otthonában tisztázatlan körülmények között lőtte főbe magát fegyverével - a balesetre pedig egészen máshogy emlékezik özvegye, Zámbó Edit és Hulé Éva, akik idén a bíróságon csatáztak, ám az ügyben végül nem következett be fordulat.

Bármi történt is azon a végzetes éjszakán, Zámbó Jimmy él, népszerűségéből pedig azóta sem vesztett semmit. Halálának 11. évfordulója alkalmából rá emlékezünk képes összeállításunkban.

 

Zámbó Jimmy 1958. január 20-án született Budapesten. Tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott, testvéreivel előbb otthon a család zongoráján, később pedig a Magyar Rádió gyermekkórusában zenélt és énekelt.

 

Nyugodj békében Jimmy 

 

Korai évek:

Az 1990-es évek egyik legsikeresebb előadója volt és 1958. január 20-án született Budapesten, a 7. kerületben. Zene iránti érdeklődése  már gyerekkorában megmutatkozott, testvéreivel Györggyel, Tihamérral, Árpáddal és Mariettával zenélt előbb otthon a család zongoráján, később pedig a Magyar Rádió gyermekkórusában. A zenei általános iskola elvégzése után zenei gimnáziumban érettségizett, majd a kuratórium jazz-ének szakán tanult.

Zenei pályafutás

Jimmy 1975-ben 17 éves korában megszerezte az ORI előadóművészi engedélyt, amellyel teljes jogú művészszé vált és müködhetett. 1977-1982 között éjszakai bárokban, lokálokban zenélt.. Pályafutását az Amerikai Egyesült Államokban folytatta, itt adta ki első lemezét 1987-ben és innen maradt meg angolos beceneve „Jimmy”. 1988-ban visszatért Magyarországra és a Valahol bús dal szól című dalával megnyerte a nemzetközi interpop fesztivál szerzői és előadói díját. 1991-ben megjelent első albuma Csak egy vallomás címmel, majd nemsokkal ezután négy és fél oktávos hangterjedelmének és csodálatos előadásmódjának köszönhetően a közönség Király-nak nevezte, majd a Magneoton kiadó feltette a lemezborítón az i-re a pontot.

Élete :

1977-ben feleségül vett egy elvált, kétgyermekes asszonyt és egygy közös gyermekük született, Krisztián. Miután Jimmy elvált első feleségétől, megismerkedett egy jogásznővel, Edittel, akit később el  vett feleségül. Két gyermekük született, akiket Szebasztiánnak és Adriánnak hívnak.
1998-ban Jimmy egy miskolctapolcai hotelben megpihent  és akkora hatást tett a hely tulajdonosra, hogy a hölgy később Zámbó Jimmy hotelre keresztelte. Több jótékonysági koncertet is adott életében és  az egyik legnagyobb szabású „jótett”, hogy a Delhusa Gjonnal készített lemezből befolyt összeget, amelyből nem kevesebb mint 10000 példány kelt el, a tiszai árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel. Dalokat írt pl.:Gregor Bernadett színésznőnek, melyet egy alkalommal elő is adtak duett formájában Jimmy Péntek esti vigadó című műsorában. Horváth Sándor miskolci zenész a Dalban mondom el szerzőjeként 10 millió forintos kártérítést követelt tőle. Később a Story magazin olvasói csillagot neveztek el róla. Schmuck Andor szocialista politikus volt a személyi menedzsere.

Halála:

Újévet ünnepeltek (2001. január 1.) és Jimmy megmutatta a feleségének a Beretta típusú pisztolyát. 9 évvel később az asszony azt állította, hogy meg akarta mutatni neki, hogy mekkorát szól a fegyver. Két lövés után kiürítette a tárat, majd a feleségére fogta rá a fegyvert, s hogy megnyugtassa, hogy nincs benne több lőszer, a saját halántékára célozva sütötte el újból.)  A Honvéd kórházba került  és másnap belehalt a sérülésébe és több tízezren kísérték a temetést, amikor Jimmy-t örök nyugalomra helyezték.

Jimmy díjai:

Az év énekese 1993-ban
Az év legjobb lemeze 1992-ben majd 1994-ben
Az év albuma 1993-ban
eMeRTon-díj 1994-ben
MAHASZ Arany Zsiráf díj 1994-ben és 1995-ben
Artisjus Huszka Jenő díj 1995-ben
Aranyszarvas díj 1995-benForrás: http://starity.hu/sztarok/zambo-jimmy/eletrajz/#ixzz1h62xQyut

 

      2001 Január  másodikán  reggel  csörgött  a  telefonom.Kapcsold  be  a  tévét' Jimmy  halott ' - hangzott  a  szomorú  hir.Mindegyik  tévé  és  rádió  csatornán  bejelentették  ezt  a  gyászhirt.Én  nem  voltam  Jimmy  rajongó,de  kedveltem  a  dalait.Számomra  is  egy  szomorú  hir  volt  a  halála.

                   Sokan  nehezen  tudták  feldolgozni  a  halálát.Sok  volt  a  hisztérikus  jelenet.  Nagyon  sok  rajongója  volt.A  szakma  sohasem  ismerte  el  a  tehetségét, pedig  neki  négyésfél  oktáv  terjedelmű  hangja  volt.Ő  volt  a  Király '

                  Temetését  egyenes  adásba  közvetitették.Hatalmas  tömeg  kisérti  ki  az  utolsó  útjára. A  szakmából  alig  voltak  néhányan.Majdnem  csak  e  legjobb  barátai.De  a  későbbi  megemlékézeseken  csak  néhány  barát  volt  jelen.

                   Sokáig  sem  a  televizióban ,sem  a  rádióban  nem  szerepelhetett.De  a  népszerűsége  miatt  kénytelenek  voltak  még  saját  műsort  adni  Jimmyinek.Csak  a  szakma  nem  szerette.Hiába  adta  ki  lemezeit  és  lettek  platina  lemezek,a  szakma  nem  akarta  elismerni.A  Megasztár5-  be   Kökény  Attila  adott  elő  egy  számot  Jimmytől.Mit  kapott  ezért  a  zsüritől ? Nem  dicséretet '

                  Halála  oka  baleset  volt,legalábbis  a  hivatalos  verzió  alapján,ez  volt  megállapitva.Hosszú  évekig  volt  vitatárgya  a  halálának  oka.Nagyon  nehezen  hitték  el  a  rajongói   mai  napig  a  hivatalos  verziót .

               Sajnos  a  nagy  sztárok  is  meghalhatnak  és  a  népszerűségük  is  megkophat. Az  biztos,hogy  Jimmyt  nehéz  lesz  pótolni.De  megmaradtak  a  felvételei ,melyeket  megnézhetünk  és  meghallgathatunk.

 

Írta karesz57

 

Forrás:http://kareszka.blogter.hu/454545/zambo__jimmy__mar__tiz__eve__halo...

online slot

 Forrás:internet

       Nyugodj békében Jimmy

Mi sosem felejtünk el.

 

 

Érted égjen!

Megtekintések: 510

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2020   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***