KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Szeretethidat építettek

 

Kellemes meghivásnak tett eleget  a Nagyvárad  Újvárosi református templom lelkésze Sándor Lajos , Orosz Ottilia karmesternő és az énekkar azzal, ,hogy  részt vettünk   a Hajduszoböszörményi Reformáció napja alkalmából rendezett  ünnepi eseményen.

 
Hajdúböszörményben Reformáció Napján Slideshow: Kata’s trip to Oradea, Transylvania, Romania was created by TripAdvisor. See another Oradea slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

 

 

 

Szeretethidat épitettek

A Kálvin téri Református Egyházközség történetének könyvébe jeles napként íródott be az október  28-ai pénteki nap.

Amellett, hogy a reformáció napját ünnepelték a gyülekezet tagjai, ekkor adták át a Budai Nagy Antal utcai Kálvin János Református Szociális Szolgáltató Központjukat, illetve a Nemzeti Diverzifikációs Program 35 millió forintos támogatásának köszönhetően az akadálymentesített Kálvin téri templomban kialakított Toronygalériát valamint a felújított toronyórát és harangokat.

 

 


(A cikk folytatódik!)
A szociális szolgáltató központ avató ünnepségén Tönkő Levente lelkipásztor az egyházközség nevében köszöntötte mindazokat, akik megtisztelték az ünnepséget. Majd Szabadi Árpád esperes hirdetett igét. Szabadi Árpád reményét fejezte ki, hogy az intézmény évtizedekig áll majd az irgalmasság szolgálatában. A hálaadó együttlét további részében Bertalan János presbiter a szociális szolgáltatási központ kialakításáról szólt, megfogalmazva a gyülekezet életében jelentős hagyománya van a szeretetszolgálatnak. A vásárlási értéket is figyelembe véve, mintegy 100 millió forint nagyságrendű fejlesztés valósult meg. Együttműködve a Hendikepes Gyermeket Segítő Egyesülettel az összeget pályázati pénzből és jelentős önerő „mozgósításával” teremtették elő. 

Az ünnepségsorozat további részében a „Nyitott kapuk - A Kálvin téri református templom látogatóbarát fejlesztése” című nyertes pályázat keretében kialakított Toronygalériát vehette birtokba a nagyközönség. A pótolhatatlan értékeket felvonultató egyháztörténeti kiállítást Nyakas Miklós történész, nyugalmazott múzeumigazgató irányításával és a Hajdúsági Múzeum munkatársainak segítségével rendezték be. Az érdeklődők Nyakas Miklós előadásának köszönhetően bepillantást nyerhettek a tárlat anyagába. A Toronygalériáról egy kiadvány is napvilágot látott, melyben a következő gondolat olvasható. „ A kiállításunk - Isten dicsőségére – új színfoltját jelenti Hajdúböszörmény vallási és kulturális életének.”

A Toronygaléria megtekintését követően ünnepi istentiszteletet tartottak a templomban. Igét Derencsényi István a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője hirdetett, majd a Nagyvárad-Újvárosi Református Kórus és a Kálvin téri Énekkar szolgált. Ekkor köszönték meg oklevelek átadásával mindazok segítségét, akik szerepet vállaltak a felújítási munkálatokban és a galéria kialakításában. Ezt követően a pontos időt ismét jelző, felújított toronyóra megszólalása után a jelenlévők harangok zúgása közben fáklyákkal vonultak át a Bocskai térre, ahol Kiss Attila polgármester köszöntötte az ünneplőket. Majd a jelenlévők közösen imádkoztak Hajdúböszörményért, az itt élő emberekért, családokért.

 

 

 

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Reformátusok klubja –nak.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a November 14, 2011-on 8:19pm-kor

Kedves Jocó! Békesség Istentől!

Nagyon szépen köszönöm a szép szavaid ,igyekszem mindent  ugy csinálni hogy mindenki találja meg azt ami érdekli jobban.Tudod a Jó Atya add erőt mindenhez ha bizzunk benne.

Köszönöm szépen hogy imádkozol értem ,nagyon jol esnek a meleg szavaid.Majd ha időd engedi a video csetten vagy a skype-on beszélhetünk.Mostanábban nagyon foglat voltam és még vagyok de ahogy időm engedi itt vagyok. Isten áldása legyen veled ,kedves családodon és a munkádon.

HozzászólásokSchuller József által a November 14, 2011-on 7:58pm-kor

Békesség  Istentől.

Megkülönböztetett  szeretettel üdvözöllek kedves Katikám.

Színte minden este  imába  foglalom neved  , - már az első találkozásunk után  meggyözödtem , hogy egy szellem óriással állok szemben.

Fáradhatatlan  egyéniség vagy ,  munkásságod  felbecsülhetettlen,  nem is tudom , mikor pihensz.

Rengeteg  anyagot  tártál fel  minden írányból és csodálatos társaságot  öleltál át  - nemes lelkeddel.   A Hajdúböszörményi  Reformáció  űnnepély is  egy rendkivüli munkád. Én tovább imátkozom  hogy Isten áldása  legyen minden  munkádon .

Megkülönböztetett Tisztelettel  és  Baráti   Öleléssel  keresztény testvéred  Jocó 


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a November 14, 2011-on 12:50am-kor

Kedves Kolléga,köszönöm hogy megnézted és kommentáltad.Van is mit sajnálj,de remélem a következöre csinálsz szabadidőt.Ha te is ott lettél volna sokkal több kép és video lett volna mert te azt nagyon jol csinálod.

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Nincs ma születésnapja senkinek

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2022   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***