KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Információ

Kézimunkázzunk közösen

Amióta nagymami lettem,gondoltam sok mindent készithetünk közösen a hideg téli napokon.Együtt minden jobban megy.

Tagok: 20
Utolsó aktivitás: Júl 25, 2016

Kedves Látogató!

Nagy örömmel üdvözöllek a Kézimunkasuli honlapján!

Gratulálok döntésedhez, hogy a mai rohanó világban a szabadidő eltöltésének ezt a kellemes, és egyben hasznos, kreatív formáját választottad. Legyen ez a hely Számodra is a béke szigete, egy találkozóhely a Hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Lépj be a kézimunka világába, tanulj és taníts, oszd meg tudásodat és tapasztalatodat a többiekkel.

Ha még nem tudsz kötni és horgolni, nem baj, csatlakozz hozzánk, és könnyedén megtanulhatod!

Ha már profi kézimunkázó vagy, akár itt tanultad, akár másutt, ragadd meg a lehetőséget, és tedd kedvenc tevékenységedet az internet segítségével még szórakoztatóbbá a Magad és mások számára.

Jó szórakozást kívánok, üdvözlettel:

Karácsonyig még elkészíthetjük ezt a bájos ezüstszínű díszt.

Átmérő: kb 10 cm
Hozzávalók: kb. 25 g ezüst horgolócérna 2,0-es horgolótű, kicsi csengettyű és fém- vagy műanyag karika, amit körbehorgolhatunk (4,5 cm átmérőjű). Elkészítés:

A díszt a horgolásminta alapján, a karikára 66 rövipálcával és 11 légszemmel kezdve, 11 mintát horgolva készítjük.

A köröket láncszemmel/ később félpálcával zárjuk. Esetleg láncszemmel megyünk a következő kör elejére. A lerajzolt mintát az egész körön át értelemszerűen folytatjuk. Befejezés: A csengettyűt és a gyöngyöket a karikára varrjuk.

1 sor: 66 rövidpálca

2 sor: 6 rövidpálca, 1 láncszem,,,,

3 sor: az egy láncszembe 1 kétráhajtásos pálca, 6 láncszem, 1 kétráhajtásos pálca- (ugyanabba a láncszembe öltve)

4 sor: 9 egyráhajtásos pálca a láncszemes ívbe.

mamusz-szembol-mini
Aki csak egy kicsit is tud horgolni, annak mindenképpen ajánlom ezt a mamuszt, nagyon könnyű elkészíteni és gyors sikerélményt ad :)

Az eredeti leírás Lisánál található, én egy kicsit átszámoltam a fonalamnak megfelelően.

Fonal: Red Heart - Sport socks color, 100 gr = 410 m, kb. 80 gr.

Kétszálával horgolva, 3-as horgolótű.

Kész mamusz mérete: kb. 38/39-es lábra

Végig egyráhajtásos pálcákkal dolgozunk.

1. kör = Ugyanúgy kezdtem én is, 8 egyráhajtásos pálcával, melyet körré zárunk.

2. kör = A következő körben minden egyráhajtásos pálcára két egyráhajtásos pálca kerül, összesen 16 pálcánk lesz.mamusz-oldalrol-mini

3. kör = 1 szembe szaporítunk, a következőbe nem, majd megint szaporítás, így a kör végéig, összesen 24 pálca

4. kör = 1 szembe szaporítunk, 2 szembe nem, a kör végére 32 pálcánk van

5. kör = 1 szembe szaporítunk, 3 szembe nem, a kör végére 40 pálcánk van (ezzel a körrel van nekem több, mert a fonal vastagsága miatt a 32 pálca nem lett volna elég)

6. kör = 30 pálcát horgolunk, itt megfordulunk és a 30 pálcát oda-vissza sorokkal horgoljuk, amíg el nem érjük a megfelelő hosszúságot (a lábunkhoz mérten), ez nekem 16 + 1 sor volt. Vagyis, 16 sort horgoltam 30 pálcával, majd a +1 (17. sorban) 14 pálcát, majd a 15., 16. és 17. pálcát egyben horgoltam le (vagyis fogyasztottam két szemet) és utána a sor végéig.

Mielőtt megfordultam volna, félbehajtottam és mindkét oldalt összefogva rövidpálcákkal összehorgoltam, ezzel az összeállítással meg is voltam.

Ezután a mamusz anyagával egy sor rövidpálcát horgoltam körbe, vigyázva az elején lévő sarkoknál, ott fogyasztottam, vagyis 3 rövidpálcát horgoltam egybe, melyből a középső rövidpálca pont a sarokba esett.

Erre a körre egy más színű anyagbó (esetemben piros) horgoltam még egy rövidpálca sort, majd egy rákhorgolásos sorral zártam az egészet.

Díszítésnek még kapott egy gombot a mamuszom, melyhez egy láncszemekből (nekem 37 láncszem) álló akasztót is horgoltam még a másik oldalra rögzítve.


Jó munkát kívánok mindenkinek, aki úgy dönt, hogy megpróbálja :)

Az angóra minden nőnek előnyös. Még nemesebben hat, ha fénylő díszítésekkel kombináljuk, úgy mint ezen a modelleken is.

Méret: 38/40 és 42/44. A   nagyobbik   méret   adatait   -amennyiben a kisebbik méretéitől eltérnek – zárójelben közöljük.
Hozzávalók: 175 (200) g fehér  „New-Angora” fonal (50% angóra, 25% gyapjú, 25% poliakril), kb. 115 m/25 g; 150 (200) g fehér  „Frisotine” fonal (100% poliamid), kb. 95 m/50 g; 200 g fehér  „Sunlight” fo­nal (75% viszkóz, 25% poliamid), kb. 85 m/50 g; 50 g ezüst „Satellite” fonal (72% viszkóz, 28% fémszálas poliészter), kb. 58 m/25 g; 25 (50) g ezüst „Doréale” fonal (66% viszkóz, 34% poliészter), kb. 84 m/25 g.

Ajánlatunk: „Angóra” és „Soirée” fo­nal.
3-as és 4-es kötőtű, 40 cm hosszú, 3 1/2-es körkötőtű, 80 cm hosszú,  4-es körkötőtű, 3 1/2-es horgolótű.

1.  kötésminta,  4-es  kötőtű:  si­makötés = a színén sima, a visszáján fordított szemek.

1. méretpróba: 21 szem és 28 sor = 10x10cm.
II. kötésminta, 4-es kötőtű: 4-gyel osztható szemszám + 2 szélszem.

1-4. sor: simakötés „Sunlight” fo­nallal.
5. sor: (visszája) 4-es körkötőtűvel és „Doréale” fonallal szélszem, * 2 szemet fordítottan leemelünk, a szál a munka mögött van, a követ­kező keresztszálból a szemek között felváltva simán és fordítottan kötünk 8 szemet, 2 szemet az előbbi módon leemelünk, a *-tól ismétel­jük, szélszem, majd a szemeket is­mét a tű másik végére toljuk és „Fri­sotine” fonallal simán lekötjük. „Frisotine” fonallal folytatjuk:
6. sor: (visszája) szélszem, * 2 si­ma, 8 fordított, 2 sima szem, a *-tóI ismételjük, szélszem.
7 és 8. sor: úgy kötjük a szemeket, ahogyan mutatkoznak.
9. sor: szélszem, * 2 fordított szem, 1 szemet simán leemelünk, 1 szemet simán kötünk és a leemelt szemen áthúzzuk, 4 sima szem, 2 szemet simán összekötünk, 2 for­dított szem, a *-tól ismételjük, szélszem.
10., 12. és 14. sor: úgy kötjük a sze­meket, ahogyan mutatkoznak.
11.    sor: szélszem,  * 2 fordított szem, 1 szemet simán leemelünk, 1 szemet simán kötünk és a leemelt szemen áthúzzuk, 2 sima szem, 2 szemet simán összekötünk, 2 for­dított  szem,   a  *-tó!   ismételjük, szélszem.
13. sor: szélszem, * 2 fordított szem, 1 szemet simán leemelünk, 1 szemet simán kötünk és a leemelt szemen áthúzzuk, 2 szemet simán összekötünk, 2 fordított szem, a *-tói ismételjük, szélszem.
15.    sor: szélszem, * 2 fordított szem, 1 szemet simán leemelünk, 1szemet simán kötünk és a leemelt szemen áthúzzuk. 2 fordított szem, a *-tól ismételjük, szélszem.
16.    sor: szélszem. * 2 sima szem, 2 szemet simán összekötünk. 1 si­ma szem. a *-tót ismételjük, szél­szem.
III.    kötésminta, 4-es kötőtű: 4-gyel osztható szemszám * 2 szélszem.
1.    sor: (színe) Doréate” fonallal szélszem, 4 szemet fordítottan le­emelünk, a szál a munka mögött van, * a következő szemből felvált­va simán és fordítottan 5 szemet kö­tünk, 3 szemet az előbbi módon for­dítottan leemelünk, a * -tói ismétel­jük, szélszem.
2 sor: (visszája) .Doréale” fonallal szélszem, * 3 szemet fordítottan le­emelünk, a szál a munka előtt van, 5 fordított szem. a *-tól ismételjük, 4 szemet az előbbi módon leemelünk, szélszem.
3 sor: „New-Angora* fonallal szél­szem 4 sima szem. * a következő 5 szemet a jobb kötőtűre emeljük és az 1 – 4. szemet egymás után áthúz­zuk az 5. szemen, majd a megma­radt szemeket a bal tűre vissza­ tesszük és simán lekötjük, 3 sima szem, a *-tól ismételjük, szélszem.
IV.    kötésminta, 4-es kötőtű:
1-4. sor: simakötés „Sunlight” fo­nallal.
5. és 6. sor: sima szemeket kötünk „Frisotine* fonallal.

Az 1 – 6. sort folyamatosan ismétel­jük.

Az ujja 88 sora után 1 sort kötünk a színén simán, „Sunlight” fonallal, közben elosztva fogyasztunk 30 (34) szemet = 40 (44) szem.

Végül 7 cm-es patentszegélyt ké­szítünk „Sunlight” fonallal és még 1 sort kötünk „Doréale” fonallal, majd szintén „Doréale” fonallal fejezzük be a szemeket.
Összeállítás: a kész részeket for­mára igazítjuk. Az elejét és a hátát a közepén összehorgoljuk rövid­pálcákkal, „Frisotine” fonallal. Az eleje és a háta alsó szélén „Sun­light” fonallal felszedünk kb. 88 (94) szemet és a szegélyt az ujja pa­tentszegélyével azonos módon köt­jük.

A nyakkivágás szélén „Sunlight” fo­nallal felszedünk kb. 84 szemet a 3 1/2-es körkötőtűre és 1 kört kötünk fordítottan, valamint 2 kört simán „Sunlight” fonallal, majd „Doréale” fonallal készítünk rá egy kört a következő mintabeosztással: H 3 si­ma szem, 1 sima szem, amelynél azonban 3 sorral lejjebbre szúrunk be úgy, hogy a felette lévő szemek eltűnnek, a H-tól ismételjük. Ezután „Doréale” fonallal, fordított szemek­kel leláncoljuk.

A pulcsi elejét és hátát két-két részből horgoljuk egymáshoz, majd hozzákötjük az ujjakat. A dekoratív csíkminta emeli ki.

Fehér angórapulóver mintás csíkokkal

Méret: kb. 38 cm magas. Hozzávalók: Kb. 50-50 g fehér, világosszürke és málna színű, műszálas moherfo­nal, sötétszürke, világoskék és vilá­gos rózsaszín maradékfonalak (50 g = 195 m), 3-as kötőtű, gyapjúhímzőtű és töltővatta.Patentminta: 1 szem sima, 1 szem fordított.
Sima kötés: színén sima, a visszáján fordított szemek.
A cica feje: A leszámolható rajz szerint csíkmin­tával kötjük. A rajzon a fej minden színe és visszája sora szerepel. Az arcot utólag hímezzük rá.
Csíkminta: 2 sor világosszürke sima kötés és 2 sor fehér sima kötés. Váltakozva köt­jük.
Méretpróba: (sima kötéssel): 26 szem és 32 sor = 10×10 cm.
A test eleje: 3-as tűvel, világosszürke fonallal 14 szemmel kezdjük és a jobb lábat csíkmintával kötjük. A bal szélen a lábfej kialakításához minden 2. sor­ban 3×1 szemet szaporítunk = 17 szem. Ezután még 2 sort kötünk sima kötéssel, majd a bal szelént minden 2. sorban 1 x 1 és 2 x 2 szemet lelán­colunk = 12 szem. A kezdéstől mért 14 cm-nél a szemeket félretesszük és a bal lábat a jobb láb tükörképeként megkötjük. Majd 6 újonnan felszedett szemmel összekötjük egymással a két lábat és az összes 30 szemen csíkmintával továbbkötünk. A kez­déstől mért 26 cm-nél a vállnak min­den következő sorban, mindkét olda­lon 2×4 szemet leláncolunk = 14 szem. Ezzel elértük a nyakat. Innen a fejet a leszámolható rajz szerint kötjük. A leszámolható rajzon min­den szaporítás és fogyasztás megtalálható.
A test háta: A test elejével azonos módon kötjük.

Karja: Fehér fonallal, 24 szemmel kezdjük és csíkmintával, sima kötéssel kö­tünk. A kezdéstől mért 11 cm-től a következő sorokban 12×2 szemet összekötünk, majd a maradék sze­meket a munkafonallal összehúzzuk. A másik kart azonos módon kötjük.
Összeállítás: A részeket összevarrjuk, a kitöméshez nyílást hagyjunk nyitva és a karo­kat kitömve rávarrjuk. A testet töltő­vattával feszesre tömjük. A nyílást bevarrjuk. A karok végén a mancsokat lekötjük és a karmokat sötétszürke fo­nallal, száröltéssel ráhímezzük. A ci­ca arcát és fülét világoskék, rózsaszín és sötétszürke fonallal a leszámolható rajz szerint kihímezzük (lásd fotó).

A nadrág eleje: 3-as tűvel, málnaszínű fonallal, 16 szemmel kezdjük és a jobb nadrág­szárnak 1 cm-t kötünk patentmintával, majd 1,5 cm-t sima kötéssel kötünk, a szemeket félretesszük. A bal nadrág­szárat azonos módon kötjük. Ezután a 32 szemet együtt kötjük sima kötéssel tovább. A kezdéstől mért 7 cm-től még 1 cm-t kötünk patentmintával, majd az összes szemet lazán leláncoljuk.

A nadrág háta: A nadrág elejével azonos módon kötjük.
Összeállítás: a nadrág oldalait és a lépésrészt összevarrjuk. A kantárokat málnaszí­nű fonallal, 7 szemmel kezdjük és 17 cm-t kötünk patentmintával, végül a szemeket leláncoljuk. A kantárokat a nadrág elejére felvarrjuk, hátul keresztezve a hátsó nadrágrész szélé­re varrjuk. Ezután kötünk egy rövi­debb pántot 7 szemmel és 4,5 cm hosszában patentmintával, és elől a kantárok közé varrjuk.

Fehér cica

Kevés munkával hamar elkészül ez a szeretni való kis malacka. Kb. 24 cm. Hozzávalók:
Kb. 50-50 g pink, rózsaszín, fehér és fekete színű gyapjúfonal vagy hasonló színű maradékfonalak (50g = 90m), 3,5-es kötőtűk, 3,5-es horgolótű, gyapjúhímzőtű és töltővat­ta.Sima kötés: színén sima, a visszáján fordított szemek.

Méretpróba: (sima kötéssel): 16 szem és 31 sor=10x 10cm.

Kivitelezés: A testet 36 szemmel, pink színű fo­nallal kezdjük és sima kötéssel kö­tünk. A kezdéstől mért 4 cm-nél a „hasnak” a középső 6 szemet rózsa­színnel kötjük, a két oldalán pedig pink színnel kötünk tovább. Az alsó haslekerekítéshez a rózsaszínű felü­letet mindkét oldalán 3x 1 szemmel szaporítjuk = 12 rózsaszín szem. A pink színű felületet ennek megfele­lően csökkentjük. A kezdéstől mért 11 cm-nél a rózsaszínű felületet min­den sorban 3 x 1 szemmel csökkent­jük = 6 rózsaszín szem. A következő sorban megint az összes szemet pink színnel kötjük tovább. A kezdéstől mért 22 cm-nél a felső fejlekerekítéshez 2-szer minden második sorban, mindig a 9. és 10., illetve a 27. és 28. szemeket simán összekötjük. A ma­radék 32 szemet a kezdéstől mért 24 cm-nél lazán leláncoljuk. A kart 12 szemmel, pink színű fonallal kezdjük és sima kötéssel kötjük. 18 sor után az összes szemet összehúzzuk a fo­nallal. A másik kart azonos módon kötjük. A bal hátsó fület 7 szemmel, pink színű fonallal kezdjük és sima kötéssel kötjük. A kezdéstől számí­tott 8. sortól a bal szélen minden sor­ban 7 x 1 szemet leláncolunk. A jobb hátsó fület tükörképszerűen kötjük. A két első fület azonos módon kötjük,  csak rózsaszín fonallal.

Piros malacka

Összeállítás: A hasat száröltéssel, rózsaszín fo­nallal körülhímezzük. Az orrához horgolunk egy 3 cm átmérőjű rózsaszín kört rövidpálcából és felvarrjuk. A két orrlyukat feketével hímezzük ki . Száröltéssel: a szájat feketével, a szemek kontúrjait fehérrel. Lapos öl­téssel: a pupillákat feketével és a szembelsőt fehérrel.

Varrjuk össze a test hátsó részét és az alsó kezdő élet. A karokat is varrjuk be, de hagyjunk nyílást a kitöméshez. Tömjük ki feszesre a darabokat töltővattával. A fülrészeket varrjuk össze. A karo­kat a kezdő széllel varrjuk a testre. A fejet felül varrjuk össze, de egyide­jűleg varrjuk bele a füleket. A füleket hajtsuk előre és láthatatlan öltésekkel öltsük meg. Kb. 16 cm magasan egy szállal összehúzva alakítjuk ki a nyakrészt.

A zokni befejezése: A lábfej elkészülése után a zoknit tetszés szerinti színekkel fejezhetjük be (lásd 13-kép) A csúcsot kétoldalt egyenletesen fogyasztjuk (14-es kép) A fogyasztott szemek—általában soronként 4 szem—fele részben az 1. és 2., illetve a 3. és 4 tűn helyezkednek el. A fogyasztás sűrűsége a láb formájához igazodik: keskeny lábfejre készült zokninál nagyobb távolságban fogyasztunk, mint a rövid és széles formájú zokniknál.

Ekkor tanácsos a zoknit ismét felpróbálni.  A fogyasztáshoz simán kössük össze az 1. és 3. tű  3. és 2 szemet, és  áthúzva kössük össze a 2. és 4. tű 3. és 2. szemet, ezzel körönként 4-4 szemet fogyasztunk. A mintazokni fogyasztása: a csúcs 1. körében, majd még hétszer minden 2. körben  és még kétszer az ezt követő körökben. A maradék 8 szemet húzzuk össze (15-kép), fordítsuk ki a zoknit (16-os kép) és varrjuk el a szálat.

zokni befejezése-zoknikötés

zokni befejezése-zoknikötés,

Kész a zokni!

A lábfej kötése: az ék és a zokni csúcsa között azonos szemszámmal, simán kötjük a lábfejet.  A második zokni kötésénél a körök számolását megkönnyíti, ha az 1 tű utolsó szemét és a 4. tű 1. szemét minden 5-ik körben fordítottan kötjük. (12-es kép) A számolást azzal is leegyszerűsíthetjük, ha ezeket a szemeket elütő színnel jelöljük meg.

lábfej-zoknikötés

Folytatás,,,,

Az ék fogyasztása:  Ahhoz, hogy a sarok kialakítása előtti szemszámot ismét megkapjuk, most fogyasztani kell. Először kössünk 2 kört a tűkön lévő összes szemmel, majd a következő körben fogyasszunk 2 szemet az alábbiak szerint: az 1.tű két utolsó szemét simán kössük össze és a 4.tű két első szemét áthúzva kössük össze. A fogyasztást minden 2.körben addig ismételjük, amíg újra megkapjuk a sarok készítése előtti eredeti szemszámot. Ez a mintazokni esetében még 2 fogyasztás, azaz végül 48 szem (lásd a 11-es képet)

ék fogyasztása-zoknikötés

Folytatás,,,,,

Zokni kötés – A sarok és a rüszt összekötése! Ezután osszuk a saroksapka maradék szemeit két tűre lásd a 9-e képet és pirossal szedjük fel a sarokmagasítás szélén minden szélszemből 1-1 szemet(=11 szem) Ekkor a példánk szerint mindkét tűn 15-15 szem van, lásd a 10 képet. Körben a tűkön összesen 54 szem helyezkedik el.

sarok és rüszt összekötése

Folytatás,,,,

Zokni kötés – Saroksapka! A szükséges sarokmagasítás után kezdjük kötni a saroksapkát. A sarokmagasítás szemeit osszuk 3 részre, ha a szemszám hárommal nem osztható, fogyasszunk, vagy szaporítsunk 1-1 szemet. Ezután sima-kötéssel kössünk 1 szemmel kevesebbet, mint  az első kétharmad rész szemszáma, tehát  15 szemet, majd a következő 2 szemet áthúzva kössük össze = 1 szemet leemelünk, mint a sima kötésnél, a következő szemet simán lekötjük, majd áthúzzuk a leemelt szemen. Fordítsuk meg a munkát.  Az 1.szemet fordítva emeljük le, ekkor a szálat a szem előtt vezetjük, és fordítottan kötünk tovább, amíg 1 szemmel többet kapunk, mint az első harmad szemszáma, ez példánkban = 6 szem. A következő 2 szemet fordítottan kössük össze. Ismét fordítsuk meg a munkát és emeljük le az 1.szemet ekkor a szálai a szem mögött vezetjük. Ezután simán kötünk az összekötött szemig. Ettől kezdve mindig 1 szemet veszünk le a középső harmadból (= az első sorban leemelt szem) és mindkét oldalon  összekötjük a külső harmad 1 szemével, lásd a 7-es képet. A szemek összekötése után  mindig fordítsuk meg a munkát, és az összekötést addig folytassuk, amíg az összes oldalt lévő  szemet fel nem használtuk, lásd a 8-as képet. A mintazokni esetében középen 8 szem marad.

A 7-es képen jól látható a fogyasztás vonala és jól látszik a nagyobb szemtávolság.

A 8-as kép a kész saroksapkát mutatja.

saroksapka

Folytatás,,,,,

Sarok kötése! A zokni szára után, csak a szemek felével dolgozunk tovább = 1. és 4. tűn lévő szemeket soronként sima kötéssel kötjük tovább a sarok kialakításához: a minta zokni esetében ez 24 szem, zöld fonallal lásd. az 5-ös és 6-os képet. A képek a munka színét és fonákját egyaránt mutatják. A szélszemet a sarok mindkét oldalán úgy láncoljuk le,  hogy később a szélek mentén könnyű legyen felszedni a lábfej szemeit. A leláncolt szélszemek folytatása: minden sor 1. szemét jobbra keresztezve lekötjük, az utolsó szemet pedig leemeljük (mint a fordított kötésnél). A fonalat ekkor vezessük a szem előtt (5-ös, 6-os kép). A sarokmagasítás kb. 1-2 cm-el rövidebb, mint a sarok szélessége: a minta zokninál=20 sor. Ismét próbáljuk fel, vagy fektessük kész zoknira a kötést.

sarok kötése

Folytatás,,,,,,

Az itt bemutatott zoknihoz 50-50 gramm fehér, piros és zöld fonal szükséges, továbbá 5 darab 2 és feles harisnyakötőtű és 1 darab tompa végű hímzőtű a szálak elvarrásához. Patentminta: 1 sima, 1 fordított szem váltakozása.

Sima-kötés: a munka színén sima,  fonákján fordított szemek. Körkötésnél, csak sima szemek.

Csíkozás: 3 sor fehér, 1 sor zöld, 3 sor fehér, “2 sor piros, 1 sor fehér, a “-től egyszer ismétlődik, 2 sor piros, 3 sor fehér, 1 sor zöld, és 3 sor fehér.

Készítsünk kötéspróbát, így egyszerűbb lesz a munka menete. Az itt leírt zokni 24-25-ös lábra jó. Aki lazán, vagy szorosan köt a méret változik. Kötéspróba: 16 szem és 23 sor sima-kötéssel=5×5 cm.

kötött zokni

Folytatás,,,,

Beszélgető fórum

Sok csavarásos pulcsi

Bertalan Katalin kezdeményezte. Utolsó válasz Lovász Lászlóné Zubor Marika Okt 22, 2012 által. 1 Válasz

Kötöttem magamnak egy saját tervezésű, érdekes pulcsit, jó sok fajta csavart mintával. A blogon többen jeleztétek, hogy szeretnétek a mintáját. Hát íme:  Méret: kg 36-38-as méret; eleje és háta méretei: teljes hossza: 60 cm, szélessége: 44 cm, magasság karkivágás kezdetéig: 42 cm, vállszélessége: 28 cm; ujja hossza aljától vállcsúcsig: 51 cm.Szükséges anyagok…Folytatás

Húsvéti kézimunkák!!!

Bertalan Katalin kezdeményezte. Utolsó válasz 2k1m19j3ertin Márc 28, 2012 által. 1 Válasz

 Húsvéti kézimunkák!!!Horgolt tyúkocskaEzt a tyúkocskát az anyukám horgolta a kislányomnak, akinek van kedve meghorgolhatja akár húsvéti lakás dekorációnak is.Mérete: a fonal vastagságától függ a tyúkocska nagysága. Hozzávalók: Piros és fehér vagy más tetszőleges színű vékony…Folytatás

Üzenőfal

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Kézimunkázzunk közösen –nak.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Július 25, 2016-on 11:09pm-kor


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Július 25, 2016-on 7:58pm-kor


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Július 25, 2016-on 7:54pm-kor

Ha van megunt ruhánk, ne dobjuk ki semmiképp, hiszen ilyen mutatós darabok készülhetnek belőle. Nem kell a boltba drága pénzeket költenünk az új darabokra, ötletes, és lakásunkhoz tökéletesen passzoló, személyre szabott kiegészítőket készíthetünk percek alatt.

parna-polobol2

Csupán egy ollóra, és némi kézügyességre lesz szükségünk.

1. Párnahuzat

Nézzünk körül a lakásban, hogy milyen szín és anyag dominál, majd ehhez igazítsuk a párnahuzatot. Keressünk egy megunt pólót, majd vágjunk ki belőle két egyforma darabot. Jó, ha a párnához méretezzük. Fektessük rá, és rajzoljuk körbe, így egészen biztosan nem tévedhetünk. A párna méretén túl hagyjunk rá egy-két centit. Ezt a megmaradt részt vagdossuk csíkokra. Tegyük le az egyik darabot az asztalra, rá a párnát, majd fektessük rá a másik anyagot. A megfelelő csíkokat bogozzuk össze egymással, és máris kész.

2. Szatyor

Vágjuk le a póló ujjait, a nyaki részt, és az alját. Fordítsuk ki a blúzot, majd az alsó felét kössük össze az imént levágott nyakrésszel. Ezután fordítsuk vissza, és használjuk akár egy kényelmes szatyrot.

3. Fonott karkötő

Ehhez már szükségünk lesz egy erős textilragasztóra is. Vágjunk három különböző színű csíkot pamut pólóból, fonjuk össze, majd a két végét ragasszuk össze a videón látott módon.

Forrás: twice.hu


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Február 25, 2016-on 3:40pm-kor


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Február 25, 2016-on 3:40pm-kor

CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Február 25, 2016-on 3:38pm-kor

CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Február 25, 2016-on 3:38pm-kor

CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Február 25, 2016-on 3:37pm-kor

CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Február 25, 2016-on 3:35pm-kor

CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a November 16, 2015-on 1:15pm-kor

 
 
 

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Nincs ma születésnapja senkinek

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2022   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***