KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Információ

síremlékek

 A Farkasréti temető nevezetes halottainak listája

Helye: Celdömölk
Tagok: 5
Utolsó aktivitás: Szept 8, 2019

Síremlékek

A Farkasréti temető nevezetes halottainak listája

A Farkasréti temető nevezetes halottainak listája

Így néz ki Szécsi Pál síremléke

Szécsi Pál Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik.

ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

Így néz ki Takács Marika síremlékep>

Takács Marika Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik.

Így néz ki Bessenyei Ferenc síremléke

Így néz ki Hofi Géza síremléke

Így néz ki Boncz Géza síremléke

Így néz ki Bilicsi Tivadar síremléke
Bilicsi Tivadar Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik.

Így néz ki Schütz Ila síremléke
Schütz Ila Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik.

Így néz ki Antal Imre síremléke

Zámbó Jimmy sirja

Zenthe Ferenc Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik.
Zenthe Ferencet 1954-ben és 1968-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki, 1975-ben megkapta az érdemes művész címet. A filmkritikusok díjával jutalmazták 1984-ben, kiváló művész lett 1989-ben, Erzsébet-díjas 1992-ben, MSZOSZ-díjas 1993-ban. 1997-ben Kossuth-díjat adományoztak neki, szülővárosa, Salgótarján 2003-ban díszpolgárrá választotta. 2005-ben a Magyar Tudományos Akadémia Magyar Örökség díjjal tüntette ki „sokoldalú emberábrázolásáért”. 2006. július 30-án hunyt el tüdőgyulladásban, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra.
A hamvasztás utáni búcsúztatás kezdetén művészek és barátok álltak díszőrséget a 86 éves korában, 2006. július 30-án elhunyt Kossuth- és Jászai-díjas színész urnája mellett.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter búcsúztatójában arról beszélt: Zenthe Ferencnek megvolt az a különös képessége, hogy az is személyes jó ismerősének tartotta őt, aki soha nem találkozott vele.

Zenthe Ferenc a magyar és a világirodalom kiemelkedő színházi szerepei mellett számos népszerű filmben is játszott, így a Tenkes kapitánya, a Rákóczi hadnagya, a 2×2 néha 5 és a Jób lázadása című alkotásban, valamint a Szomszédok című televíziós sorozatban.

Ihász Gábor 26 éve távozott

26 évvel ezelőtt, 1989. június 29-én hunyt el Ihász Gábor énekes, zeneszerző. Emlékezzünk rá.

Lánya, Ihász Adrienne így emlékezik rá.

Édesapám, Ihász Gábor 1946. október 29-én született. Édesanyja egyszerű konyhai alkalmazott volt. Édesapja a Honvédségnél hivatásos tisztként dolgozott, szabadidejében, mint labdarúgó játékvezető tevékenykedett. Rendkívül erős szálak fűzték szüleihez. Írt is egy csodálatos dalt édesanyja halála után „Az elmúlt év” címmel. ( Ez volt az a dal, amit életében a legnehezebben énekelt fel. )

Bátyja és egyetlen testvére Ihász Kálmán, a szebb időket megélt Vasasnál focizott, és lett a csapattal magyar bajnok, a válogatottal, pedig olimpiai bajnok ( Tokió, 1964 ). Őszinte testvéri szeretettel ragaszkodott öccséhez, vele volt élete legszebb és legnehezebb pillanataiban is.

Középiskolai tanulmányait az Irinyi János Gimnázium és Vegyipari Szakközépiskolában kezdte ( 1961-től 1963-ig ), majd a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban fejezte be, ahol sikeres érettségi vizsgát tett. Itt ismerkedett meg Édesanyámmal, Pintér Évával, akivel 1966-ban házasságot kötött.Ennek a szerelemnek gyümölcseként születtem 1968-ban.

ihazs_gaborÉlete első fordulópontja

Apukám hatalmas szabadságvággyal és nagyon boldogan kezdte felnőttkorát. Sokáig úgy volt, hogy a sport meghatározó szerepet kap az életében, hiszen Ő is a Vasas csapatánál rúgta a labdát, mint bátyja, és 16 éves korában már ifi válogatott volt. Azután 20 éves korában egy rutinvizsgálatnál kiderült, hogy szívproblémái miatt versenyszerűen már nem focizhat tovább, és ezzel egyidejűleg hivatalosan is eltiltották a sportolástól, visszavonva a sportorvosi engedélyét.

Ez volt rövid élete első fordulópontja. Vonakodva, de tudomásul vette a megváltoztathatatlant. Ebben biztosan segített az is, hogy közel maradhatott az „öltöző szagához”, hiszen masszőrként továbbra is a Vasasnál tölthette aktívan ideje nagy részét. Ekkor fordult a zenéhez is, minden képzettség, és külön iskolák elvégzése nélkül, autodidakta módon. A hosszú vidéki és külföldi utakon saját szerzeményeivel szórakoztatta a játékosokat.

A zenei pályafutásának alakulásában, a három meghatározó személy közül elsőként említeném meg S. Nagy István nevét, aki közeli barátja és szerzőtársa volt. Emlékszem a végeláthatatlan éjszakákra, amikor én is részese lehettem a dalok születésének, melyek általában hajnalig tartottak, és nagyon jó hangulatban teltek. Ez volt életének legszebb, legboldogabb és legteljesebb időszaka. Legnagyobb slágerének az 1977 -ben írt „Múlnak a gyermekévek” című dalának születésénél is S. Nagy István neve a legfontosabb.
Ezzel a dallal végleg berobbant az élmezőnybe. Máté Pétert és Szécsi Pált érezte még közel magához, mind az életben, mind a zenében, akiknek nagysikerű dalokat is írt. Máté Péter talán a példaképe is volt. Ide tartozik, még néhány zenésztárs neve, akikkel szoros baráti, illetve munkakapcsolata volt: Malek Miklós, Solymos Antal, Heilig Gábor, Payer András. Bár az akkori könnyűzenei vezetés csaknem ellehetetlenítette, – így csak két nagylemeze jelenhetett meg életében és egy a halála után – Ő még nagyobb elszántsággal próbált talpon maradni és érvényesülni.

Édesanyámtól ugyan elvált, de velem továbbra is nagyon szoros maradt a kapcsolata. Második felesége Hajós Mária a Vasasnál kézilabdázott, és nagyszerű eredményeket ért el. 1981 nyarán megszületett az öcsém, akit szintén Ihász Gábornak hívnak.

Természetesen lehetetlen leírni röviden az Ő kis életét. Egyszerű, életvidám ember volt. Messze állt tőle minden hivalkodás és „sztárság”, bár az autókért megőrült. Néhány csodaautó is az övé lehetett, többek közt az is, amiben Gagarin végighaladt az őt ünneplő tömeg előtt.

Szia nagyfater

Dalai az életről szólnak, úgy, ahogyan Ő látta a világot. Néhány szerzeményében mintha érezte és tudta volna, nem sok időt ad neki a sors. Amit mégis még megélhetett, az az unokája születése, melyet a hozzám írt dalában már megjósolt „jön majd egy kisfiú aki úgy köszön rám szia nagyfater”

Ő volt Magyarország első „pop Nagypapája” hiszen nagyon fiatalon, 40 éves korában lett nagypapa. Én ekkor még csak 18 éves voltam. Később azt mondta: „hatalmas ajándék a sorstól, hogy megélhettem unokám születését”.

Imádta a családját, az embereket és az életét. Mindig jókedvű és vidám volt, ahogy szegény Cserháti Zsuzsa mondta: „kissé bohókás a Gábor, de imádom Őt”

Emléke mindig velem marad

Nagyon súlyos, hosszú, kíméletlen betegség és végtelennek tűnő szenvedések után 1989. június 29-én örökre elment. Hiánya ma is ugyanolyan fájdalmas és érthetetlen, mint 15 évvel ezelőtt volt. Már soha többé nem énekelhet úgy, ahogy régen az ágyam szélére ülve, egy szál gitárral.

Emléke mindig velem marad, hiszen a dalok, amiket Ő írt még ma is ugyanolyan szépen és őszintén szólnak. Már csak a temető nyugodt csendjében lehetek mellette, bár ez az a hely, ahova nem sokszor megyek, mert az űrt, amit maga után hagyott, ott fáj a legjobban. Amikor szülei sírját meglátogattuk közösen, csendben annyit mondott: „Adrikám, azért nem jövünk gyakrabban ide, mert nincs lelkiismeret furdalásom. Én, míg éltek a szüleim, mindig velük voltam, amikor csak lehetett.” Ezt szoktam én is mondani a fiamnak, hiszen amíg lehetett mellette és vele voltam.

Így néz ki Jávor Pál síremléke

Jávor Pál Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik.

Így néz ki Tolnay Klári síremléke

Tolnay Klári Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik.

Így néz ki Máté Péter síremléke

Máté Péter Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik.

Így néz ki Tábori Nóra síremléke

Tábori Nóra Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik.

Ruttkai Éva

Farkasréti temető: 25/IV-1-41 [szobrász: Nagy István János]

Solti Károly

Farkasréti temető: 25/X-1-28/A

Soós Imre

A bemondók korán halnak? Tragikusan elhunyt magyar tévébemondók
Hazánkban az első bemondók 1957 tavaszán kerültek az akkori egyetlen televízió képernyőjére. Mindenki ismerte őket, és sokan közülük nagyon fiatalon, daganatos betegségben mentek el. Így máig sok találgatás van haláluk okai körül.

Varga József (1929–1981)
Infarktus – 51 évesen

1958 augusztusában a nézők megismerkedhettek a Magyar Televízió első férfi bemondójával. Az abonyi születésű férfi némi öniróniával Savanyú Jóskának nevezte magát, ugyanis rendszeresen szerepelt a televízió szórakoztató műsoraiban. Imádták őt, nagyon szépen beszélt, beszédstílusával, fanyar humorával mindenkit lehengerelt. Rádiónál is dolgozott, mielőtt képernyőre került. Hirtelen lett rosszul, munka közben, élő adásban. Infarktust kapott, 51 évesen halt meg.

Tamási Eszter (1938–1991)
Agydaganat – 53 évesen

Kedves, mosolygós teremtés volt. Láthattuk a Híradóban, az Iskolatelevízióban, konferált a Táncdalfesztiválokon. 53 esztendős korában halt meg agydaganatban. A daganat olyan veszélyes helyen fejlődött ki, melyhez évekig nem mertek hozzányúlni. Aztán1990-ben mégis muszáj volt megműteni. Élni akarás volt benne, de nem tudott megbirkózni a fránya betegséggel. Hosszas szenvedés után, kórházi ágyán halt meg.

Hajas Ilona (1951–1989)
Anyagcserezavarok – 38 évesen

A pécsi lány a karrierje miatt költözött Pestre kislányával – az ismert rádiós, Vincze Vivien –, aki 1973-ban született első szerelmétől. Majd1980-ban férjhez ment, de továbbra is ingázott a főváros és Pécs között, hiszen vidéken irodalmi színpadon játszott. Ráment az egészsége, fizikailag teljesen kimerült. Anyagcsere- és látászavarok léptek fel nála. Egyik napról a másikra meg is vakult, de a szeme világát még sikerült megmenteni. Ám ezután is sokat betegeskedett, miközben már házassága is romokban hevert. Egyre többször került kórházba, és szervezete végül feladta a harcot.

Hódos Jutka (1947-1972)
Autóbaleset – 35 évesen

A TV Híradó esti adásaiban volt látható, mint ahogy a Válaszolunk leveleikre című szórakoztató műsorban is. 35 évesen hunyt el egy tragikus autóbalesetben. 1972. november 23-án Aszódon megrongálódott fénysorompó helyett jelzőőr jelezte a vonat érkezését. Az MTV Volga gépkocsijával egy vidéki riportról tartottak hazafelé. A friss jogosítvánnyal rendelkező vezető nem vette figyelembe az átjárót fedező jelzőőr lámpajelzését, így a tehervonat elé hajtottak. A vezető és két utasa azonnal meghalt.

Szádvári Gabriella - Fatalon eltűnt és meghalt

A ’70-es években a szép, szőke 22 éves lány lett a korszak legfiatalabb bemondója. Majd később a legrövidebb karrierű bemondónőként lett ismert... Miután bundát lopott a Corvin Áruházból, száműzték a képernyőről is. Rózsa György felesége volt, aki akkoriban vált el tőle, mikor napvilágot látott ez a kellemetlen ügy. Csak annyit tudni róla, hogy már ő sincs az élők sorában, fiatalon elhunyt.

A találgatások leginkább arról szólnak, hogy a tévézés korai korszakában feltűnt emberek megbetegedéséhez köze lehetett az akkoriban használt katódsugaras kameráknak is. Szakértőket kérdeztünk meg, van-e ennek alapja, ám senki nem vállalta névvel, arccal mondandóját. Ezt azzal indokolták, hogy pontos választ csak akkor tudnák adni, ha az akkoriban használatos kamerákat meg lehetne vizsgálni, be lehetne mérni, de ezek a típusok ma már nincsenek használatban. Ugyanakkor többen is azt mondják, nem hiszik, hogy bármilyen összefüggés lenne itt. Ugyanis ha volt is káros sugárzás, azt a kamerák hátrafelé szórták, nem a bemondók felé, ám nagyon sok akkori operatőr él a mai napig is.

Megható videó! Végső búcsú Komár László énekestől

Így néz ki Csortos Gyula síremléke

Csortos Gyula síremléke Budapesten, a Kerepesi temetőben található. A sírkő Mikus Sándor alkotása.

Így néz ki Karády Katalin síremléke

Beszélgető fórum

Ennek a személynek nincsenek még beszélgetései.

Üzenőfal

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a síremlékek –nak.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Szeptember 8, 2019-on 10:18pm-kor

Így igaz Marika!Mindenki tehet be .


4 ÉVE, EZEN A NAPON HAGYTA ITT A FÖLDI LÉTET, HARANGOZÓ TERI ÉNEKESNŐ.
Nincs olyan ember Magyarországon, aki ne ismerné a nevét. 1943. augusztus 8.-án született. Az énekesnő - akinek tehetségét számtalan fesztiválon díjazták - a Magyar Televízió tehetségkutató sorozatának, az 1965-ös Ki mit tud?-nak az egyik nagy felfedezettje volt.1966-ban Magyarország első aranylemezének tulajdonosa lett a Minden ember boldog akar lenni című dallal, állandó szereplője volt a táncdalfesztiváloknak, ahol 1968-ban és 1969-ben második helyezést ért el a Sose fájjon a fejed, illetve a Szeretném bejárni a Földet című dalokkal - utóbbiért Aranymikrofon-díjat is kapott.1977-ig ő volt egyetlen női előadó Magyarországon, akinek Kovács Katin, Koncz Zsuzsán és Zalatnay Saroltán kívül önálló nagylemeze jelenhetett meg. Harangozó Teri, az ország egyik legismertebb énekesnője 2015. szeptember 8-án, 72 évesen hunyt el.Sok ma is aktívan zenélő hazai sztár kezdte valamelyik Táncdalfesztiválban a pályafutását.

Harangozó Teri 25 évesen, ifjú hölgyként vett részt az 1968-as Táncdalfesztiválon, ahol nemcsak szépségére, de tehetségére is felfigyeltek. 1966-ban Magyarország első aranylemezének tulajdonosa lett a Minden ember boldog akar lenni című dallal. Legnagyobb slágere a Mindenkinek van egy álma, amelyet az 1968-as Made in Hungary bemutatón adott elő.
Harangozó Teri 25 évesen, ifjú hölgyként vett részt az 1968-as Táncdalfesztiválon, ahol nemcsak szépségére, de tehetségére is felfigyeltek. 1966-ban Magyarország első aranylemezének tulajdonosa lett a Minden ember boldog akar lenni című dallal. Legnagyobb slágere a Mindenkinek van egy álma, amelyet az 1968-as Made in Hungary bemutatón adott elő.https://www.youtube.com/watch?v=OsILYFmnLd

HozzászólásokLovász Lászlóné Zubor Marika által a Augusztus 11, 2015-on 12:58pm-kor

Dícséretes kezdeményezés, de sajnos sokan vannak még, akiket ide lehetne hozni, hogy emlékezzen rájuk az utókor. 


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Augusztus 10, 2015-on 2:14pm-kor

Drága szüleimre emlékezzek.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Augusztus 10, 2015-on 2:10pm-kor

Gratulálok László a csoportodhoz,sajnos nekem is van és biztos mások is örülnek majd ennek a csoportnak!

 
 
 

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2022   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***