KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

A KARÁCSONYI KAKTUSZ SOK VIRÁGOT HOZ, HA JÓL GONDOZOD! MUTATJUK MIT KELL TENNI VELE!
Kategória: Bidista tippek

Szinte hihetetlen, hogy létezik kaktusz tövis nélkül és ráadásul még a napot sem szereti, csak a vizet, ez bizony a karácsonyi kaktusz.

Azért kapta ezt a nevet, mert általában karácsonykor vagy késő ősszel virágzik. Egy jól gondozott növény bármely lakásnak a dísze lehet, de a karácsonyi kaktusz nem virágzik sokszor és be kell tartani néhány szabályt a gondozásával kapcsolatban. Ma bemutatjuk nektek, hogyan gondozzátok, hogy több virágot hozzon.

A karácsonyi kaktusz gondozása
Sokan tévednek amikor a karácsonyi kaktuszt úgy nevelik, mint a hagyományos kaktuszokat, mert nem lehet hosszú ideig olyan helyiségben tartani ahol száraz a levegő. Ha helyesen gondozzátok, akkor karácsony tájékán sok virágot fog hozni kb. 15 – 20 éven keresztül.

A karácsonyi kaktusz gondozása:
1.A karácsonyi kaktusz nem érzi jól magát déli és nyugati éghajlaton, mert az erős fény kiégetheti. A kedvező hőmérséklet számára egész évben a 15 fok.

2. Nyáron kitehetjük az erkélyre vagy a teraszra mert szüksége van levegőre, de ne felejtsük el minden nap meglocsolni.

3 A karácsonyi kaktusz igényes növény, amit nem szabad zavarni rügyezés közben, vagyis ilyenkor ne költöztetésük egyik helyről a másikra és ne is forgassuk el a cserepet amiben van.

4. Tavasszal műtrágyát igényel, de a címkén található adagnak csak a felét kell felhasználni. Nyáron az ágak aktívan nőni kezdenek, a nyári időszakban csak kéthavonta kell műtrágyázni. Szeptembertől kezdődően már ne műtrágyázzuk egészen tavaszig!

5. A karácsonyi kaktusz átültetését február végén végezzük, ekkor már nem igazán virágzik. Nagyon fontos, hogy a fiatal palántákat minden évben, a már idősebbeket pedig 5 évente egyszer ültessük át. Válasszunk széles, de nem túl magas cserepet neki. 6. Tegyük a cserépbe ültetett karácsonyi kaktuszt világos helyiségbe, de ne érje folyamatosan napsugár. Öntözzük bőségesen, így rövid időn belül felébred és virágzani kezd. Amikor a karácsonyi kaktusz virágzásnak indul, akkor már kevesebbszer locsoljuk és tegyük hűvösebb helyre, március végéig. Március végén vegetálni kezd ezért tegyük a megszokott helyére és kövessük az előbbi sorokban adott tanácsokat.

Megtekintések: 44

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Mai születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2020   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***