KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          


ÉRDEMES ELOLVASNI!!!
Egy 16 éves fiú külföldre utazott. Mikor visszajött, a repülőtéren Édesanyja örömkönnyekkel várta. Átölelte a fiút olyan erősen, ahogy csak tudta, mert nagyon hiányzott neki. Erre azt mondta a fia: „Mama, tudom, hogy szeretsz, de blamálsz engem, ha ennyi ember előtt ölelgetsz, mintha kisgyerek lennék!” Nagyon megbántotta ezzel az Édesanyját, aki azt gondolta, a fia 

nem örül viszontlátni őt... 6 évvel később a fiú ismét külföldre utazott. Ekkor már 21 éves volt, de Édesanyja mégis kikísérte a repülőtérre, hogy elbúcsúzzon tőle. Ám ezúttal nem ölelte át fiát, hanem elfordult és sírva mondta neki: „Vigyázz magadra fiam!” ... Mikor a fiú visszatért, Édesanyja már nem volt a repülőtéren. Amint hazaért, egy levelet talált mamájáról egy csokor virág mellett. Kíváncsian nyitotta ki és olvasta végig. Mikor végére ért, sírva esett össze, mert élete legrosszabb pillanata volt. A levélben ez állt: „Fiam, mikor 6 évvel ezelőtt átöleltelek, az örömtől sírtam, de mikor ezeket a sorokat olvasod, én már a temetőben leszek egy koporsóban, mert meghaltam rákban... Sírtam, mikor a második utazásodnál hátat fordítottam neked, mert nem akartalak blamálni, pedig tudtam, hogy utoljára látlak téged. Nagyon szeretlek és mindig a közeledben leszek. Szeretettel, Mama.” ---- Mindenki, aki szereti Édesanyját, ossza meg ezt az írást. Nincs okom szégyellni magam az Édesanyám miatt, mert Ő az, aki ajándékozta nekem az életet!!!
 
Lehet tanulni belöle!!!

Megtekintések: 107

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Kataning –nak.

Csatlakozzon a(z) Kataning hálózathoz


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Október 22, 2012-on 11:15pm-kor

Mikor jön el az a pillanat az életünkben, amikor fordul a kocka, és szüleink a mi lelki, anyagi vagy bármilyen más egyéb jellegű támogatásunkra szorulnak? Olykor túl hamar bekövetkezik ez a helyzet, elég egy közeli hozzátartozó halála, és mamánk összetörik, lehetünk akár tizenévesek is, nekünk kell helytállni. Ha elhagyjuk a szülői házat és évek óta saját lábon élünk bizony előfordulhat, hogy szüleink tőlünk kérnek kölcsön, sőt a lehető legapróbb pillanatokban is megmutatkozhat, mennyire vagyunk képesek szeretetet és törődést adni saját szüleinknek.

Tisztelet alapú társadalom?

A Biblia a tíz parancsolatban megmondja, hogy tisztelnünk kell szüleinket, szeressük őket, engedelmeskedjünk nekik, és felnőttként gondoskodjunk róluk. A kereszténység erősebben jelen volt szüleink és az ő szüleik idejében, talán ez is az oka, hogy tiszteletben tartották az idősebbeket - nagyanyáink még magázták a szüleiket, ez volt a világ rendje. Több generáció képviselői apró kis lakásokban, házakban megfértek egymással, mindenki segített mindenkin, olykor egy szobában aludtak az unokatestvérekkel és a nagynénikkel is. A család működött, összetartott a nehéz időkben is, az időseket gondozták a hozzátartozók, és ami a legfontosabb, tisztelték őket. Ma már a nyugati világban elképzelni sem tudjuk, hogy együtt éljünk nagyszüleinkkel, akiket esetleg gondozunk. Örülünk, ha megtaláljuk a magunk nyugalmát, és mindenki békén hagy minket. Ázsiában még él a tisztelet alapú társadalom, ahol az idős emberek bölcsességét elfogadják, tiszteletben tartják és odafigyelnek rájuk. Ha egy idősebb rokon kér, az maga a parancs. Az iszlám kimondja, aki édesanyja lábát megmaszírozza, az jobb, mintha hetven évig imádkozna  Akkor hol van a hiba? Bennünk vagy a társadalomban? Utánagondolva ráébredünk, hogy társadalmunk a tudásra épül, mely teljes, egész embert kíván, aki ambiciózus, és kerüli az érzelmi alapú döntéseket. Az Európai Unió maga is egy úgynevezett knowledge-based society-t épít, amiben egyöntetűen az információk világa és az egyén kompetenciája a legfontosabb. Igaz, sehol sincs leírva, hogy a tudás alapú társadalmi rendszerben ne tiszteljük szüleinket  és szeretteinket, hogy ne foglalkozzunk velük, ám ez az ego érvényesítésének világában mégis így alakult. 


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Október 22, 2012-on 11:15pm-kor

Egyetértek veletek,drága barátaim,akinek van szeresse és tisztelje míg élnek,mert mikor már nincsenek késő bánat,akkor csak hiányukat érezni és szeretettel gondolni rájuk!!!

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2020   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***