KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

natur-csavarasos-pulcsim2-miniKötöttem magamnak egy saját tervezésű, érdekes pulcsit, jó sok fajta csavart mintával. A blogon többen jeleztétek, hogy szeretnétek a mintáját. Hát íme:

 

 

Méret: kg 36-38-as méret; eleje és háta méretei: teljes hossza: 60 cm, szélessége: 44 cm, magasság karkivágás kezdetéig: 42 cm, vállszélessége: 28 cm; ujja hossza aljától vállcsúcsig: 51 cm.

Szükséges anyagok és eszközök: 437 g középvastag fonal (ez 13% gyapjú és a többi műszál keverék volt, olyan Lisa vastagságú), 4-es kötőtű, kötést összevarró tű, segédtű a csavarásokhoz.Minták: sima kötés - színén sima fonakján fordított szemek; fordított kötés - színén fordított visszáján sima szemek;  lusta kötés - színén is, visszáján is sima szemek; Passzé - 2 sima és 3 fordított szem váltakozik; Csavarás1; csavarás2; csavarás3 és csavarás4. A három első csavart mintához használjuk az ábrákat, a csavart minta 4 gyakorlatilag azonos a csavart minta 2-vel csak annyi az eltérés, hogy itt 4 szemet csavarunk nem 6-ot: 2 szemet segédtűn a munka mögé teszünk a következő két szemet simán lekötjük, majd a segédtűn levő két szemet is simán kötjük le.
Kötés menete: minden egyes darab még másik 3 darabból áll.
Eleje és háta: Lentről kezdjük  és megkötjük az alsó részt. 102 szemmel kezdjük, kötünk két sort lustakötéssel, aztán az alábbi mintabeosztással dolgozunk:

1 szélszem,
6 fordított,
18 szem csavart minta 1,
5 fordított,
6 szem csavart minta 2,
7 fordított,
16 szem csavart minta 3,
7 fordított,
6 szem csavartminta 2,
5 fordított,
18 szem csavart minta 1,
6 fordított,
1 szélszem,
Így kötöttem 24 cm magasságig ahol a szemeket leláncoltam.
Keresztben kötött sáv: 32 szemmel kezdjük és az alábbi mintával dolgozunk:
1 szélszem,
4 szem csavarás 4,
3 fordított,
16 szem csavarás 3,
3 fordított,
4 szem csavart 4,
1 szélszem.
Ezzel a mintával dolgozunk amíg a csíkunk 44 cm hosszú nem elsz, vagyis a pulcsi szélességének megfelelő hosszúságú.
Felsőrész: Itt 90 szemmel kezdünk, mert itt már készül a karöltő, aminek a kialakításához mindkét oldalon fogyasztunk: 1x3, 1x2, 3x1 szemet így marad 74 szem a tűn. A felsőrészt csupán a csavart minta 1-es felhasználásával készítjük.
A hátánál 19 cm-es magasságnál leláncoljuk a középső 30 szemet leapasztjuk, majd még mindkét oldalt apasztunk 1-1 szemet, a vállánál maradt 21-21 szemet leláncoljuk 21 cm-es magasságban.
Az elejénél a karöltőt ugyanúgy alakítjuk ki, viszont a nyakkörnek 16 cm magasságban leláncolunk 24 szemet majd még mindkét oldalon fogyasztunk 1x2, 2x1 szemet és 21 cm magasságban a megmaradt szemeket a vállánál leláncoljuk.
Ujja: 39 szemmel kezdjük és kötünk 2 sort lustakötéssel, majd a csavart minta 1-el dolgozunk, kétoldalt szaporítva összesen 14-14 szemet, amíg elérjük a 25 cm magasságot és 67 szemet, majd egy sorban leláncoljuk a szemeket. Következik a keresztben kötött rész amihez most is 32 szemet veszünk fel a tűre és úgy kötjük, mint az elejénél és a hátánál, 36 cm hosszúságig.
Ujja felsőrészéhez már csupán 55 szemet szedünk fel, mert elkezdjük a karöltőt kialakítani a következő fogyasztást alkalamzva: 1x3, 1x2, 5x1, 2x2, 2x3 és a maradék 11 szem egyszerre. Ezt a részt is a csavart minta 1-el kötjük.
Összeállítás: Az egyes részeket egymáshoz varrjuk (eleje alsó részhez a keresztben kötött részt, majd ehhez a felsőrész  és így a többi darabnál is), majd amikor már "csak" 4 különálló darabunk van, a vállakat összevarrjuk és felszedjük a szemeket a nyakának, ezt passzékötéssel készítsük és a nekünk tetsző megasságban befejezzük. Végül a többi részt is egymáshoz varrjuk.

Csavart minta 1

csavartminta1

Csavart minta 2

csavartminta2

Csavart minta 3

csavartminta3

pulcsi-sokcsavarassal-jelek.jpg

jelmagyarázat

A minták a Fürge Ujjak magazin 2000 november-december-i számából valók, de  a modell az saját, a magazinban teljesen más ruhadarab készült a csavarások felhasználásával és a csavarások is másképpen voltak elhelyezve.


horgolt karacsonyi edenyfogok
Színűkben és mintájukban ünnepiek ezek az edényfogók. Már a felső sor edényfogó elkészítését leközöltük most akkor következzen az alsó sorban látható három horgolt karácsonyi edényfogó mintája.

A horgolásról általában: A horgolásleírás szerint dolgozunk. Nyíltól nyílig egy mintaegység látható. A kör vagy a sor  első rövidpálcáját 2 levegőszemmel, az egyráhajtásos pálcát  3 levegőszemmel helyettesítjük. A köröket 1-1 láncszemmel zárjuk. A kezdő szálat  a munka során áthorgoljuk, a fonal végét elvarrjuk. A kész horgolást formára igazítva kifeszítjük és kikeményítjük. ( Ez mind a hat edényfogóra érvényes.)

 

Csíkos edényfogó

Mérete:
kb. 22x22 cm (szegéllyel együtt).
Alapminta: rövidpálca.
Próbahorgolás:  27 szem x 29 sor = kb. 10x10 cm.
Hozzávalók: 2 edényfogóhoz: 1-1 gombolyag kék, piros és zöld valamint okkersárga horgolófonal ( Coats Mez Blaue Tulpe);  3-as horgolótű.
Horgolás: Kék fonallal, 54 levegőszemmel kezdjük + 2 levegőszem az első rövidpálcához. A csíkokhoz alapmintával 19-19 sort horgolunk kékkel, pirossal és zölddel. A vonalakat a leszámolható rajz szerint, láncszemmel horgoljuk, ekkor a gombolyag az edényfogó alatt helyzkedik el, a fonalat a tűvel alulról, a hurkon keresztül húzzuk fel. 1 láncszem két sort illetve két szemt fog össze. Az edényfogót kék fonallal, a szemek hátsó szálába öltve láncszemmel hurkoljuk körbe, a sarkokba a forduláshoz 1-1 levegőszemet horgolunk. A körülhorgolásnál a 3. körben az egyik sarokban 20 levegőszemet horgolunk és a 4. körnél az akasztót láncszemmel áthorgoljuk.

1 . . . . . . . . . . . . = kék

2 _ . _ . _ ._ ._ . = piros

3 -- -- -- -- -- --    = zöld

4 - x - x - x - x   = okker

 

Szíves edényfogó

Mérete: kb. 21x21 cm.
Alapminta: rövidpálca.
Hozzávalók: 2 edényfogóhoz: 2 gombolyag zöld, 1 gombolyag piros horgolófonal ( Coats Mez Blaue Tulpe); 3-as horgolótű; maradék  karácsonyi mintás pamutvászon;  aláfércelhető  közbélés.
Horgolás: Kék fonallal, 49 levegőszemmel kezdjük + 2 levegőszem az első rövidpálcához.  53 sor után a négyzetet piros fonallal,  láncszemmel horgoljuk körbe, úgy hogy az előző sor hátsó szemébe öltünk. Körülhorgolásnál a 3. körben az egyik sarokban 20 levegőszemet horgolunk és a 4. körnél az akasztót láncszemmel áthorgoljuk.
Összeállítás: Varrásráhagyással szabjunk ki kétszer a vászonból és egyszer a közbélésből akkora szívet amekkora méretben illik az edényfogóhoz. Színt színére fordítva fektessük egymásra két pamutvászon szívet, a közbélést helyezzük a két vászon darab közé. Stirceljük ki a szívet kis rést hagyva a kifordításhoz. A varrásráhagyást vagdossuk be. Fordítsuk ki a szívet, és keskenyen letűzve varrjuk a horgolásra. 

Kockás edényfogó

Mérete: kb. 22x22 cm.
Alapminta: rövidpálca.
Próbahorgolás:  27 szem x 29 sor = kb. 10x10 cm.
Hozzávalók: 2 edényfogóhoz: 1-1 gombolyag ( 50g) kék, zöld, okkersárga és piros horgolófonal ( Coats Mez Blaue Tulpe)l; 3-as horgolótű.
Horgolás: A horgolást kezdjük egymás után 18 zöls, 18 piros és 18 kék levegőszemmel  + 2 levegőszem az első rövidpálcához.  A kockákat alapmintával a leszámolható rajz szerint horgoljuk. Egyszerre több gombolyaggal dolgozunk. Színváltásnál a fonalakat a munka fonákján keresztezzük,  és a szín utolsó szemét a következő színnel horgoljuk le. 19-19 sor után cseréljük a színeket.  A vonalakat a leszámolható rajz szerint, láncszemmel horgoljuk, ekkor a gombolyag az edényfogó alatt helyzkedik el, a fonalat a tűvel alulról, a hurkon keresztül húzzuk fel. 1 láncszem két sort illetve két szemt fog össze. Az edényfogót kék fonallal, a szemek hátsó szálába öltve láncszemmel hurkoljuk körbe, a sarkokba a forduláshoz 1-1 levegőszemet horgolunk. A körülhorgolásnál a 3. körben az egyik sarokban 20 levegőszemet horgolunk és a 4. körnél az akasztót láncszemmel áthorgoljuk.

1 . . . . . . . . . . . . = kék

2 _ . _ . _ ._ ._ . = piros

3 -- -- -- -- -- --    = zöld

4 - x - x - x - x   = okker

 

Forrás: Burda, Boldog karácsonyt! különszám, 1997

Megtekintések: 154

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Nincs ma születésnapja senkinek

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2022   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***