KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Horgolás kezdőknek

horgolas
Horgolós suli kezdőknek! Itt megtanulhatod az alap szemek, pálcák horgolását. Le is van írva és ábra is van minden szemhez. De nézz szét a videók közt is ott is van horgolást oktató filmecske.
lancszem lancszem2

Láncszem vagy levegőszem - a horgolótűre kedőszemet horgolunk, majd ráhajtjuk a szálat és a kezdőszemen áthúzzuk, igy újabb szemet kapunk. A horgolás ez a kezdő sora. Ezekbe a szemekbe szúrva hurkoljuk a többi szemet, illetve pálcát.

lancszem-masikkep

Dupla láncszemsor - két láncszemet készitünk, beleszúrunk a tűbvel az elsőbe, ráhajtjuk a fobalat, és hurkot húzunk az első láncszemen. Most egy újabb ráhajtás következik, azt a tún lévő két hurkon áthúzzunk. A továbbiakban a horgolótűt a bal oldali szembe öltjük, és az előzőekben leírt módon folytatjuk a horgolást.

Láncszempálac - a kezdő láncszemsorra készítjük, a horgolótűt a láncszembe szúrjuk, 1 ráhajtás, a szálat a szemen és a tűn lévő első szemen is áthúzzuk.

Kispálca - a horgolótűt a láncszembe szűrjuk, a ráhajtás és a szálat áthúzzuk, ráhajtás és a tűn lévő két hurkon a tűt áthuzzuk.

Hamispálca - szinte nem is emelkedik ki a munkából, egészen lapos, többnyire befejező sornak horgoljuk. A tűn lévő szemmel beleszúrunk az alatta lévő szembe, és a ráhajtott szálat a felszúrt szemen és a tún lévő szemen egyszerre húzzuk át.
hamispalca-elsolepeshamispalca-masodiklepes hamispalcaval-gyurube-kapcsolas

Egyráhajtásos pálca - A tűn lévő szem mellett először ráhajtjuk a szálat a tűre, ugy szúrunk az alatta levő szemebe. A szálat ráhajtással áthúzzuk, így három szem van a tún. Ráhajtunk, és két szemen áthúzzuk a ráhajtást, majd ismét ráhajtunk, és a tűn levő másik két szemen húzzuk át. Ha ezzel kezdjük a sort akkor a ráhajtással a végétől számitott 5. láncszembe öltünk.
egyrahajtasospalca-elsolepes egyrahajtasospalca-masodiklepes

Kétráhajtásos pálac - A tűn lévő szem mellett kétszer hajtunk a tűre, és úgy szúrunk be az alatta lévő szembe. Áthúzzuk a szálat, a tún most 4 szem van. Ismét ráhajtunk, és két szálon áthúzzuk a ráhajtást, megint ráhajtunk, két szálon áthúzzuk, és a harmadik ráhajtással emeljük le az utolsó két szálat. A kétráhajtásos pálcát tehát három részletben hurkoljuk át. Itt a sor elején a 6. láncszembe kell elősször ölteni.

Háromráhajtásos pálca - három ráhajtással beöltünk a sor végétől számított 7. láncszembe, áthúzzuk rajta a szálat, a tűn lévő hurkokat és a ráhajtásokat kettesével lehorgoljuk. Ez után minden sor elején az első pálcát láncszemekkel pótoljuk. ezt sormagasításnak is szokták nevezni. A rövidpálca helyett 1, az egyráhajtásos pálca helyett a leírás szerint 3 vagy 4, a kétráhajtásos pálc ahelyett pedig 4 vagy 5, a háromráhajtásos pálca helyett pedig 5 vagy 6 láncszemet készítünk. aki lazán horgol, kevesebb, aki szorosan, több láncszemet is készíthet.

rovidpalca

Rövidpálca - Először a láncszemsorvégétől számított 2. pálcába, a tövábbiakban pedig mindig a következő láncszembe szúrunk a horgolótűvel. Ráhajtunk és a szálat áthúzzuk a láncszemen, a tűn így két szem van, majd egy újabb rájatással a tűn lévő két hurkon is áthúzzuk a szálat.

Relief pálca - azonos a kétráhajtásos pálcával, a leöltésben van csak a külömbség. Egy sort horgolunk rendes pálcával, fordulásnál 2 láncszemből készítjük az első pálcát, 1 ráhajtás, a tűt az előző sor első és második pálcája közé szúrjuk, a pálcát jobbról balra a tűre vesszük, a fonalat most áthúzzuk a pálca mögött, újabb ráhajtás és lehorgoljuk a tűn lévő első két hurkot, ráhajtás és lehorgoljuk a tűn lévő utolsó két hurkot.

Ha valamelyik öltésnek más elnevezését ismeritek vagy van hozzáfűznivalótok írjatok. Remélem sokaknak segit majd ez a kis bemutató, én is ilyenből tanultam meg horgolni :-))). Jó gyakorolgatás kedves kezdők!

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Kézimunkázzunk közösen –nak.

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Mai születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2021   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***