KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Légy Te is, saját magad varrónője!

Légy Te is, saját magad varrónője!

Imádsz varrni, de jól jönne egy ötlet, vagy egy szabásminta? Esetleg pont azok közé tartozol, aki szeretne megtanulni varrni?
Blogunkon számtalan szabás-varrás ötlet vár majd, képes elkészítési útmutatóval, ingyenes szabásmintákkal, varrásoktató videókkal, praktikákkal. Porold le a varrógéped, légy Te is saját magad varrónője!
Vágjunk bele!:)

Pólóból divatos sál/nyaklánc készítése

2012 október 23. | Szerző: 

Megunt pólóinkat remekül tudjuk újrahasznosítani, némi fantázia segítségével!

Lehet belőle nyaklánc,

vagy akár szuper díszsál is

Így készítsd:

Kezd el a lenti képeken látható módon keskeny csíkokra vágni a pólódat,

majd a szálakat kicsit húzd szét, nyújtsd meg, így össze fog pöndörödni

Vedd kézbe az így kapott szálakat és egy másik szállal tekerd körbe

Íme

Az így kapott sálat díszítheted nagy gyöngyökkel, esetleg készíthetsz rá -szintén a póló anyagából – virágdíszt is. Próbáld ki többféle színű pólóból készítve is, garantált a siker!

Képek forrása: etté studios.com és indulgy.com

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Kézimunkázzunk közösen –nak.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Október 31, 2012-on 2:47pm-kor

3D-s billentyűzet- és egér ruha varrása

2012 október 18. | Szerző: 

Szerettem volna a számítógépem billentyűzetére egy védőborítót. Több multiban is körülnéztem, és voltak is különböző színekben műanyagból készült borítók -persze némelyik igen borsos áron-, de egyik sem tetszett igazán. Innen jött az ötlet, hogy varrni kellene rá, de lehetőleg olyat, amit nem felejtek el felhúzni a billentyűzetre, mert olyan jópofa. Így “született” meg ez a kezes, egyébként farmerból készült “porfogó”. Mutatom is képekben, hogyan készült, hátha Te is kedvet kapsz, és elkészítenéd:

Hozzávalók: két különböző színű farmer (itt kék és rózsaszín), strasszkövek

Kiszabandó alkatrészek: Először is mérjük le a billentyűzetünk szélességét és hosszúságát. (A mért adatoknak megfelelően 2db téglalapot kell kiszabnunk az anyagból). Ezt követően mérjük le az egér magasságát, szélességét, és a hosszúságát is. (2db íves részünk lesz + egy db oldalrész). Majd rajzoljuk körbe a kezünket, és ezt szabjuk ki a másik színű anyagból. Szabjunk ki még egy száj formát is, ez majd az egér ruha díszítése lesz. Varrásszélt ne felejts el hagyni!:)

Íme a kiszabott alkatrészek:

Kezdjük az egér ruha varrásával! Varrd fel a száj formát a -leendő-  egér ruha elejére, majd pedig az oldalpántot varrjuk fel rá 1cm-esen, színnel szemben. Ezt követően gépeljük hozzá a másik íves részét az egér ruhának (ez lesz tehát az egér ruha alja). Végül behajtjuk a tetejét.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Október 31, 2012-on 2:46pm-kor

Most egy kicsit gombostűzünk!:) Gombostűzd fel tehát a kezeket az alap lapra, de hagyd picit bővebbre (a képen mutatom is hogy alá tudok nyúlni), tehát ne feszítsd ki, különben nem lesz 3D-s hatása.

Egy pici farmer darabra ragasszuk fel a köveket, majd

varrjuk rá gyűrűnek, az egyik ujjra.A kezeket körben varrd ki cikkcakkal, majd mehet az alaplapra.

A csuklórészt befogjuk a két alaplap közé, majd pedig készre varrjuk a billentyűzet ruháját, mégpedig a tetejénél 2*0,5cm behajtásával.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Október 31, 2012-on 2:43pm-kor

Hódíts szexi nyakkendőben!

2012 október 19. | Szerző: 

Ne gondold, hogy a nyakkendő kizárólag a férfiak privilégiuma! Az igaz, hogy elsősorban a férfiak ruhatárának éke, mely stílust és eleganciát kölcsönöz viselőjének, de mi nők is viselhetjük! A nyakkendő eredete több száz éves múltra tekint vissza. Fehér inggel vagy krém színű blúzzal tökéletes párosítás lehet.

Ezúttal azt mutatom be képekben, hogy hogyan varrhatsz farmerból magadnak egy szuper nyakkendőt, melyet hímzéssel díszítettünk.

Hozzávalók: farmer, bélés, hímzőfonal

Íme a nyakkendő szabásmintája, ami alapján kiszabjuk az alkatrészeket!

Felrajzoljuk a nyakkendő elejére azt a tetszőleges mintát, amit majd ki fogunk hímezni. Inkább felfelé terjeszkedjünk, mintsem oldalra, mert majd az oldalak be lesznek hajtva.

A szabásminta alapján kiszabott bélést a nyakkendő két végének a tetejére, 1 cm-esen felgépeljük, színt színre téve.

Majd pedig a nyakkendőnk csücskét lecsapva levarrjuk. Ez azért fontos, hogy majd szépen kifeküdjön.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Október 31, 2012-on 2:43pm-kor

Átfordítjuk a fonák oldalra a bélést, majd pedig az alaphoz rögzítjük 3mm-esen.

Ha esetleg nem tudnád a nyakkendőt egy hosszból kiszabni, akkor javaslom, hogy mindenképpen ferde illesztéssel oldd  meg, hogy majd a kifordításnál a varrásszélességek ne egymás tetején halmozódjanak, mert az nagyon csúnya lenne!

Végül pedig a nyakkendő két szélét behajtva a fonák oldalra (úgy, hogy egymást elfedjék, és a felső rész 1cm-esen legyen bejhajtva) készre varrjuk a nyakkendőt, majd pedig a mintát kihímezzük. Ha nem akarunk a hímzéssel bajlódni, akkor ragasztható strasszkövekkel is díszíthetjük.


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Október 31, 2012-on 2:39pm-kor

Csillagos ékszerszett készítése

 

Egy jól megválasztott ékszer nagyon jól fel tudja dobni a ruhatárunkat. Nem tudom te, hogy vagy vele, de nekem még a kedvem is jobb, ha a kedvenc bizsuimat viselem!:)

Itt a blogon igyekszünk majd különböző stílusú ékszerek készítését bemutatni (így majd lesz kalocsai, hímzett….), hogy kedved, stílusod szerint bármelyiket el tudd készíteni.

Ezúttal egy gyorsan, könnyen elkészíthető csillagos farmer fülbevaló és gyűrű elkészítését mutatom be képekben.

A fülbevaló készítése:

Hozzávalók: farmer, fülbevaló kampó + karika, csillámragasztó, vasalható matrica, sablon

Első lépésben vasaljuk rá a kiválasztott mintát az anyagra

Majd pedig a csillámragasztóval töltsük ki a mintákat. (Nálam a fülbevaló nagysága úgy 4*4cm-es.)

Hagyjuk száradni a ragasztót úgy 2-3 órán keresztül. Ezután nincs más dolgunk, mint kivágni az anyagból az így elkészített kész mintákat. Felül kilyukasztod, belerakod a fülbevaló karikát/kampót és már viselheted is!

Következzék a gyűrű elkészítése

A gyűrű hozzávalói: farmer, gyűrűalap, ragasztó, csillámragasztó, vasalós matrica.

Elkészítése megegyezik a fülbevalóéval, csak itt a kész mintát ráragasztjuk a gyűrű alapra. Megteheted azt is, hogy a minta hátoldalára készítesz egy kis “hurkot” anyagból és ebbe fűzöd bele az állítható gyűrűalapot.

Ilyen egyszerű az elkészítésük!

 


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Október 31, 2012-on 2:38pm-kor

Csipkés bőr fülbevaló+gyűrű

2012 október 23. | Szerző: 

Szekrényem rendezgetésekor a kezembe akadt egy keskeny hasított bőröv. Használni már úgysem fogom, hát kerestem hozzá egy kis csipkét, és tulajdonképpen így “született” meg ez az ékszerszett. Nagyon könnyű elkészíteni, így remélem te is kedvet kapsz hozzá, úgyhogy mutatom is képekben az elkészítését!

Hozzávalók: csipke, bőr szalag, fülbevaló kampó+karika

Kezdjük a fülbevaló készítésével! Szabjuk ki a bőrből a számunkra megfelelő hosszúságú és szélességű fülbevaló alapot. Az én méretem 2cm széles és 10cm hosszú, amit persze félbehajtunk. Tehát a félbehajtott bőrszalag végére tesszük rá majd a csipkét, ami ugyanúgy 2cm széles legyen mint a fülbevaló, de csak a közepéig érjen. Érdemes ferdén levágni a csipke tetejét, így mutatósabb lesz a díszítés.

Ezután a rétegeket körben átvarrjuk a szélektől úgy 1mm-re

A fülbevalónk hajtott részénél lyukasszuk át a bőrt, majd bújtassuk át a karikát, és végül jöhet a fülbevaló kampója is.

Gyűrű készítése

A bőrcsíkból szabjunk ki az ujjunk méretének megfelelően egy keskeny csíkot. Ennek a közepére jön majd a csipkebetét díszítésképpen, ami 1cm szélességű. Varrógéppel behúzunk egy 5cm-es darabot. Behúzás után középen felrögzítjük a bőrre.

A pánt két végét kézzel összeöltjük. Ezzel készen is vagyunk! Remélem tetszik!


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Október 31, 2012-on 2:37pm-kor

Ruhadíszítés csipkével

 

Maradjunk még egy picit a csipkénél, hiszen egy szép csipke remekül díszítheti az egyik felsőnket is. A következő ötletnél még varrni sem kell, textilragasztót fogunk használni.

Hozzávalók: felső, csipkebetét, textilragasztó

Tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint felragasztani a textilragasztó segítségével tetszőleges helyre a csipkét. Száradás idő után kész is!

Forrás: jaynsarah.com

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Mai születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2021   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***