KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

A szeretetröl,barátságrol

13296_180350458_big.jpg

Szia,kerülj beljebb,szivesen látlak!!!! Szeretettel köszöntök mindenkit, aki bekukkant hozzám. Örülök, ha ezt mind többen teszitek és elégedetten távoztok! Remélem, találtok kedvetekre valót a választékból! Érezzétek jól magatokat, és gyertek vissza mielőbb!

13296_303796821_big.gif

"Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallgatja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek." (Babits Mihály: Vihar - részlet)

13296_303796821_big.gif

"A dal, ha szép, örökké szép marad s mint borostyán kő egyre szebbé érik..." (Várnai Zseni: Borostyán - részlet)

13296_303796821_big.gif

"A szeretetről beszélek, amely olyan pontosan adja meg a helyes irányt annak, aki ráfigyel, mint a sarkcsillag az utazónak. ... hisz utazók vagyunk mindnyájan, folyton nekiindulók, eltévedők, bátrak és tétovák, de biztos jelzőfény nélkül csak bolyongás vár ránk, míg elfogy az idő...

" Nem vagyok egy filozofikus elme, okosnak meg végképp nem mondanám magam, de ez a pár sor elgondolkodtatott... Tényleg: mi is a szeretet? Vajon tisztában vagyunk-e ennek a szónak a jelentésével? Milyen a Szeretet?

Hányféle Szeretetről beszélhetünk?

Hogyan kell szeretni?

A szeretet képessége vajon velünk születik-e, vagy meg kell tanulnunk?

Képes-e bárki a szeretetre?

És mi történik azzal, aki nem....?

13296_974220885_big.gif

Megannyi izgalmas kérdés, és vajon egy élet elegendő-e arra, hogy megválaszoljuk? De lássuk, hogyan vélekednek ezekről a kérdésekről mások?

Szent Pál a Korintusiaknak írt levelében mondja: "...

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha..."

13296_340455815_big.jpg

Weöres Sándor:

A teljesség felé (részlet)

"...Ne kívánd senki szeretetét..

Ne utasítsd el senki szeretetét. Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege; mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik..

13296_303796821_big.gif

A szeretet az a furcsa jószág - ha megosztjuk, nem kevesebb lesz, hanem több.

- A szeretet nem önzetlen, hanem kölcsönös. Adok is, kapok is - ilyen értelemben a szeretet önző is. Jó, ha ezt tudjuk, s emiatt nem kell szégyenkeznünk. Így működik a szeretet - ha egyoldalú, akkor legalább annyi szenvedést okoz, mint örömöt, ha kölcsönös, akkor éltető erő, az emberi élet legfontosabb éltető ereje. A szeretet szeretetet szül, és csak szeretetből táplálkozhat.

- A szeretetet ápolni kell. Ápolni kell a szürkének mondott hétköznapokon és az ünnepeken egyaránt. Az élet zöme hétköznapokból áll, ezeknek sorában alakul, mélyül, fejlődik: él a szeretet - az ünnepnapok csak egy-egy csúcspontot jelentenek.

13296_159817935_big.jpg

Ady Endre: Szeretném, ha szeretnének

Sem utódja, sem boldog őse, Sem rokona, sem ismerőse Nem vagyok senkinek, Nem vagyok senkinek Vagyok: mint minden ember: fenség, Észak-fok, titok, idegenség, Lidérces, messze fény Lidérces, messze fény De, jaj, nem tudok így maradni, Szeretném magam megmutatni Hogy látva lássanak, Hogy látva lássanak Ezért minden: önkínzás, ének: Szeretném, hogyha szeretnének, S lennék valakié Lennék valakié

13296_701826961_big.jpg

Endrődi Sándor: A szeretetről

Valakit, valamit szeretni kell. Istent, szülőföldet, hazát. Kinek lelkében nincs szeretet: az élete csak pusztaság. Valakit, valamit szeretni kell. Nyíló virágot, kék eget. Minden koldusnál százszor koldusabb, ki senkit, semmit nem szeret. Valakit, valamit szeretni kell, jók úgy vagyunk, ha szeretünk. Az Isten a szeretet tüzét szövétnekül adta nekünk. Valakit, valamit szeretni kell, hogy szívünk boldogabb legyen. Kivert kutyánál is gazdátlanabb az ember, hogyha szívtelen. Valakit, valamit szeretni kell, a szerető szív tündököl. S Isten világa örök éj marad, annak, ki mindent csak gyűlöl!

13296_497156953_big.jpg

Kosztolányi Dezső: Szeretet

Mennyi ember van, akit szeretek. Mennyi nő és férfi, akit szeretek. Rokonszenves boltileányok, kereskedősegédek, régi és hű cselédek, lapkihordók, csöndes, munkás írók, kedves tanárok, kik vesződnek a kisfiammal.

Találkozunk mi olykor-olykor, meg-megállunk, szemünk összevillan s én még maradnék tétovázva, talán, hogy elmondjam ezt nekik. Mégsem beszélek, mert csak a részeg aggastyánok, s pulyák fecsegnek. Ilyesmiről szólni nem ízléses. Meg aztán nincs is időnk. De hogyha majd meghalok egyszer s egy csillagon meglátom őket, átintek nekik kiabálva, hajrázva, mint egy gimnazista: "Lásd, téged is szerettelek."

13296_475689478_big.jpg

Ugye már látható, hogy a téma kimeríthetetlen? És amióta létezik a gondolkodó ember, mindig a figyelem középpontjában állt. Számtalan formája létezik a szeretetnek, mindenkinek mást jelenthet, eltérő mértékkel mérhető, egy dolog azonban bizonyos: szeretet nélkül nincsenek emberi kapcsolatok - ha a szeretet meghal, meghal az emberiség is. És ezt nem árt észben tartanunk, különösen a mai, cseppet sem szívderítő életviszonyok közepette. Kálnay Adél idézett mondatainak, még inkább a verseinek ilyen üzenete is lehet, csak ne csukjuk be a fülünket és a szívünket, mert "....jelzőfény nélkül csak bolyongás vár ránk, míg elfogy az idő..."

13296_802585531_big.gif

A Szeretet himnusza

Szent Pál Korintusiaknak írt 1. levele 13. Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Most megismerésünk csak töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, ami töredékes az véget ér. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek mindent, ahogy most engem ismernek. Addig megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük legnagyobb a SZERETET.

13296_802585531_big.gifRead more: http://katavilaga.hupont.hu/14/blog-a-baratsagrol#ixzz4vwUXtmYv

Megtekintések: 156

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Kataning –nak.

Csatlakozzon a(z) Kataning hálózathoz

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Mai születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2021   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***