KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Csináld magad! Adventi koszorú készítése házilag!

Mártha Izabella, 2013. november 27., szerda


Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól  karácsonyig tartó időszak. Más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal veszi kezdetét, és karácsonyig tart.

 

 

 

 

Csináld magad! Adventi koszorú készítése házilag!

Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit jelent: „az Úr eljövetele”. Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az első adventi koszorút egy német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Sajnos azok az adventi koszorúk, amelyek rendelkezésre állnak a szupermarketekben, gyakran nem túl bőséges választékot nyújtanak, valamint magas áruk is megterheli a pénztárcánkat.  Pár lépésben megmutatjuk, hogy lehet költségtakarékosan házilag adventi koszorút készíteni, ami mellesleg ideális időtöltés a hosszú, sötét őszi estéken!

A természetben járva mi mindent találunk

Bőségesen találhatók természetes kellékek az erdőben. Az őszi séta során vigyünk magunkkal metszőollót és töltsük tele kosarunkat a természet kincseivel. A legfontosabb az örökzöld növények hajtásai. A nordmann fenyőág robusztus, fényes és tűlevelei nem hullnak le; a tuja és a boróka ágai sűrű, zöld vagy szürke színűek és a legfontosabb, hogy mindig jó illatuk van.  Termésekkel díszíthetjük a koszorúnkat mint például toboz, dió, szárított narancs szeletek, mini alma, fahéj, vagy sütemény. A gyümölcs szeleteket újságpapíron szárítsuk fűtőtesteken, vagy a sütőben több órán át alacsony hőmérsékleten levegő keringetése mellett.


 
Használjunk vödröt sablonként!

A mag minden adventi koszorúnak egy gyűrű alakú szerkezetet,amit friss, puha, hosszú indákkal, mint a borostyán, som, fűz vagy nyírágaiból könnyedén kialakíthatunk. Minél hosszabb és rugalmasabb a hajtások, annál könnyebben tudunk koszorút kialakítani.  Aki attól tart, hogy a gyűrű kerek helyett ovális lesz, használjon hengeres főzőedényt, vagy egy vödröt sablonként. Alternatívaként kapható a boltokban előre gyártott, 20-60 cm átmérőjű hungarocell vagy szalma gyűrű.  
 
Tűlevelűekkel mint a nordmann fenyő vagy a ciprus ideális a koszorút befedni.  A lucfenyő ágai gyorsan kiszáradnak, az ezüstfenyő pedig nagyon szúrós. Dekoratív lehet még a lomblevelű fák ágai, mint a kecskerágó, borostyán vagy zsálya. A hajtásokat zöld dróttal megerősítve, kis csomókban fogaskerék-szerűen egymásra kell helyezni, úgy hogy a soron következő ágréteg takarja el a rögzítő huzalt.


 
Gyertyák a koszorún

Ma az adventi koszorút általában négy gyertyával díszítenek. A gyertyákat vasárnaponként gyújtunk meg, minden alkalommal eggyel többet. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusnak a várakozónak ad karácsonykor. Az adventi koszorún az utolsó vasárnapon mind a négy gyertya egyszerre ég.

Lehet rövid vagy hosszú szárú gyertya, hengeres, vagy gömbölyű. Ezeket legegyszerűbben dróttal rögzíthetjük a koszorúalaphoz. Vegyünk elő egy vastagabb 10 cm hosszú drótot, hajlítsuk ketté, majd az összehajlított résznél forrósítsuk meg tűz fölött néhány percig, majd dugjuk bele a gyertya talpába legalább a drót feléig. Ha kihűlt a drót és fixen rögzült a gyertyába szúrjuk bele azt a koszorúalapba. Tipp: ha kicsi gyermek van a házban, fontoljuk meg, hogy koszorúnkat inkább világító gyertyával díszítsük!


 
Adventi koszorú díszítése

A díszítéshez szinte mindent megtalálunk a kertben. A bogyókkal óvatosan bánjunk, mert a legtöbb nem ehető, sőt mérgező! Egyszerűen készítünk drótból egy hurkot, rákötjük a terméseket és beleszúrjuk a koszorúba.  Így díszíthetünk homoktövissel, tűztövissel, csipkebogyóval vagy szárított virágokkal.  A húsos bogyótermések hamar kiszáradnak vagy megromlanak, ezeket hajlakkal lepermetezve tartósíthatjuk és fényessé tehetjük.  A dió, makk és gesztenye terméseket fixen forró ragasztóval célszerű rögzíteni.
 
Díszíthetünk még csillogó karácsonyi kellékekkel, mini gömbökkel, vagy lefújhatjuk koszorúnkat hósray-vel, csillámporral, de vigyázzunk arra, hogy koszorúnk nehogy túlzsúfolt legyen!

A képek is azt mutatják, hogy természetes anyagokkal, díszítő ötletekkel, hogyan tudunk asztalunkra néhány lépésből, olcsó, szemet gyönyörködtető karácsonyi hangulatú adventi koszorút készíteni. Nem kell más hozzá, csak egy kis kézügyesség, néhány kellék, türelem és mindenki saját maga kötheti Adventi koszorúját!

Kapcsolodó cikk:

Csodaszép mikulásvirág - tippek és trükkök!

 

 

Megtekintések: 827

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Kataning –nak.

Csatlakozzon a(z) Kataning hálózathoz


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a November 29, 2013-on 6:36pm-kor

Miről szól az advent?

Advent a várakozás időszaka, s míg a gyerekeket leginkább a karácsonyi listák kötik le, mi, felnőttek, végre legbelülre is figyelhetünk.

dventus – latin eredetű szó, jelentése eljövetel, megérkezés. Sokunk számára az év legcsodálatosabb időszaka. Jézus születésének ünnepére (karácsony) való lelki felkészülés lehetőségét rejti azok számára, akik az ünnep szellemi hátérrét is figyelembe kívánják venni. Minden évben az adventi négy hét a legalkalmasabb arra, hogy megnyíljunk a szellemi világnak.
Elődeink azt tartották, hogy az advent  heteiben mintegy próbatételként négy különböző mindannyiunkban ott rejlő, de a fény újjászületését megelőző „sötét” időszakban háttérbe szoruló tulajdonságot kell megerősítenünk magunkban.

A következő négy erényen való munkálkodás mindannyiunk számára feladat: igazságosság, mértékletesség, bátorság és bölcsesség. Egyes nézetek szerint a szellemi világ ilyenkor visszahúzódik, kevésbé van jelen a fizikai világban. Valószínűleg arra kívánnak ösztönözni bennünket, hogy vegyük a kezünkbe a sorsunkat. Kattints a folytatásért!

Miről szól az advent?

CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a November 29, 2013-on 6:32pm-kor
5 perc, és kész: illatos narancsdíszek az egész lakásba

Nem is gondolnád, hogy egy narancs mennyi lehetőséget kínál, ha dekoráció céljából használod.

A narancs nemcsak finom, de az egyik legjobb alapanyag is, ha ünnepi díszbe öltöztetnéd a lakást. Akkor sem kell aggódnod, ha nem vagy az a tipikus ezermester: a következő dekorációk pofonegyszerűek, ha két bal kezed van, akkor is meg tudod őket csinálni. Nem lesz másra szükséged, mint egy késre, szegfűszegre és néhány kisebb kiegészítőre.

Vágd le egy narancs tetejét, két-három centiméter mélységben szedd ki a húsát, majd tegyél bele egy mécsest. Díszítsd körben szegfűszeggel, és már kész is az egyedi gyertya. Ha több időd van, magát a viszt is beleöntheted a héjba.

 
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
 
2 / 7

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Mai születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2021   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***