KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Sok apró fortély van, melyeket egy ügyes háziasszony legjobb esetben édesanyjától vagy nagymamájától örökölt, megtanult. Sokszor már olyan automatikusan alkalmazzuk ezeket, hogy észre sem vesszük, hogy boszorkányosság történik.

Nézzünk néhányat, melyekről esetleg eddig még nem hallottunk, de nem árt, ha megtanuljuk, tudunk róluk. Ezek a trükkök, fortélyok megkönnyítik hétköznapjainkat, boldogulásunkat a konyhában, a főzés világában.

Reszeljük le a vajat – A hűtőszekrényben tartott vajat, ha nem vesszük ki idejében, csak kínlódás lesz belőle, ugyanis nem tudjuk megfelelően használni a süteményekhez. Vagy olvasszuk fel egy lábaskában, vagy reszeljük le, így sokkal könnyebb a feldolgozása.

Hogyan szedjük ki a tojáshéjdarabot? – Sütéskor, főzéskor a tojás sárgájának elválasztásakor szinte törvényszerű, hogy egy darabka a héjból letörik és beleesik. Ne mérgelődjünk, és ne próbáljunk egy kanállal halászgatni, hiszen sokkal könnyebb, ha a fél tojáshéjjal nyúlunk a darabka után.

Honnan tudjuk, hogy friss-e a tojás? – Hiába van manapság rajta a szavatossági pecsét a tojáson, mégis előfordul, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy még megehetjük-e vagy sem. Tegyük a tojást egy pohár vízbe, ha feljön a tetejére, akkor azt jelenti, hogy már megromlott, és inkább ne együk meg.

A könnyebb narancshámozásért – Már gyerekkorunkban megtanítják, hogyan kell narancsot hámozni, mégis sokszor kínlódunk vele. Íme egy gyors trükk: vágjuk ketté a narancsot, és nyomjuk ki belőle a gyümölcsöt, ami majd szeletekre fog esni.

Mikróban melegítünk ételt? – Igen, néha előfordul még a legegészségesebben táplálkozó emberrel is. De sokszor megjárjuk, hogy a széle forró, és a közepe jéghideg marad az ételnek. Mielőtt betennénk, vájjunk egy lukat a melegítendő ételbe, így egyenletesen fog eloszlani a hő.

Sokáig legyen friss a saláta – Sokszor előfordul, hogy a hűtőben tárolt saláta pár nap alatt elfonnyad, levet ereszt és rothadásnak indul. Tegyünk egy papírtörlőt a saláta tetejére, és fedjük le egy fóliával. A papírtörlő fel fogja szívi a salátán keletkező nedvességet, így nem lesz leve, amiben rothadásnak indulhatna.

 

Forrás: twice.hu

Megtekintések: 81

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Kataning –nak.

Csatlakozzon a(z) Kataning hálózathoz

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Mai születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2021   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***