KEDVES KATANING TAGOK KÉRÜNK MINDENKIT HOGY ÜZENŐFALÁN ÉS PRIVÁT ÜZENETEIBŐL AZ 1 HÓNAPNÁL 

RÉGEBBI ÜZENETEKET ÉS KÉPEKET   KITÖRÖLNI SZÍVESKEDJETEK  HOGY NE TERHELJÜK TÚL AZ OLDALT.   A SAJÁT OLDALON LÉVŐ KOMMENTEKTŐL JOBRA EGY PICI PIROS +  OTT TÖRÖLHETŐ.

Kedves Barátaink ! A Faliujságon lehet üzenni egymásnak. A Körpanoráma csoportban is lehet nézni Tévé műsort és sok szép tájat is nézni.Kellemes időtöltést kivánunk Mindenkinek!

Kedves Barátaink! ÚJDONSÁG  A NING RÉSZÉRŐL.       !!!

 Ez egy zárt közösség oldal ,ahol   2010. óta a szabadidejét szeretetben,békességben együtt töltő csapat értékes Tagjává váltunk. AZ OLDAL  nem  FIZETŐS  Ezért kérek mindenkit aki velünk akar maradni hogy hivja meg barátait az oldalra .

Kivánunk mindenkinek kellemes idötöltést az oldalon.

                                !                                          

Petõfi ünnepség Koltón
Koltó község Önkormányzata, valamint a Koltó-katalini Református Egyházközség tartja minden evben szeptember 5-én, a hagyományos szeptemberi Petõfi ünnepséget,a Grof Teleki Sandor kastelyban ahol ma a Petofi muzeum van .

Draga jo edesapam aki mar nincs kozottunk, Katalin szuletesu volt,ezert mindig nagy szeretettel jovok haza a szulofalujaban ,ahova gyerekkorom kotodik.Katalin, Kolto mindig a szivemben van es amikor tehetem ,mindig haza latogatok,ilyenkor kedves rokonaimal es gyerekkori barataimmal talalkozok.

– Az Ünnep istentisztelettel kezdodott a református templomban. Igét hirdetett: dr. Erdélyi Géza felvidéki ny. püspök. Közremûködott a tiszaföldvári vegyeskar.
– Koszorúzási ünnepség Petõfi Sándor és Szendrey Júlia szobránál. Beszédet mondott: Dávid Gyula irodalomtörténész. Közremûködott a tiszaföldvári vegyeskar

– Emlékmûsor a kastélykert szabadtéri színpadán. Köszöntõt mondott: Csendes Lajos polgármester. Felléptek: a Sárospataki Nyolckor

Színház mûvészei, a kabai Nyári Színház mûvészei, a nyírlugosi Népdalkör, Farkas Rozika nótaénekes,akit sikerult szemelyesen megismernem, a nyírmeggyesi és nagykovácsi tánccsoport, valamint helyi hagyományõrzõk.
Gyonyoru musor volt. Nagyon jol ereztem magam a rokonok,baratok es ismerosok tarsasagaban.

Ismeretes, hogy Petõfi Sándort közeli barátság fûzte a Koltón gazdálkodó Teleki Sándorhoz. A „vad gróf” meghívására a költõ több alkalomból is ellátogatott a környékre. Szendrey Júliával kötött házasságai mézesheteit is a koltói kastélyban töltötte, ahol e hat hét alatt életmûvének számos híres darabját, köztük a „Szeptember végén” címû verset is papírra vetette

Megtekintések: 181

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Kataning –nak.

Csatlakozzon a(z) Kataning hálózathoz


CREATOR
HozzászólásokBertalan Katalin által a Szeptember 30, 2011-on 4:41pm-kor

A zene kettős ünnepe Koltón


„Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, / még zöldel a nyárfa az ablak előtt, / De látod amottan a téli világot?/Már hó takará el a bérci tetőt.” (Petőfi Sándor: Szeptember végén)

Szeptember utolsó vasárnap délutánján, verőfényes őszi napsütésben a koltói Teleki kastély teraszán Téglás Endre, a kastély egyik idegenvezetője idézte fel Petőfi szellemét annak a zenekedvelő társaságnak, amely kettős zenei ünnepre érkezett a festőien szép vidékre. A koltói református templomba orgonaavatásra és az énekkar újraalakulásának 20. évfordulójára gyűltek össze a helybeli gyülekezet tagjai valamint magyarországi, kolozsvári, nagyváradi és nagybányai meghívott vendégek.
Az ünnepi istentiszteleten Pánti László nyugalmazott lelkipásztor igehirdetésében a gondviselő atyai szeretetről, gyermekei iránti hűségéről szólt. A koltói orgona felújítása a 2010-ben tragikus körülmények között elhunyt Bencze Zoltán szüleinek áldozatvállalásából valósulhatott meg. Az eredetileg Dangl Antal-tervezte orgona elemeit később Wegenstein Lipót használta fel az 1937-ban épített orgonához. A felú

KATANING TV

OLDAL FORDÍTÓ

TÁMOGATÁS

                 
***

HA TEHETED TÁMOGASD A KATANING OLDALT!

                  KÖSZÖNJÜK!!!

ISTEN HOZOTT!

***


FACEBOOK

MÁR A FACEBOOKON IS MEGTALÁLSZ MINKET! LIKE-OLJ BENNÜNKET OTT IS!!!

Születésnapok

Mai születésnapok

Holnapi születésnapok

ADMINOK

*******

ooo

***

***

***

free counters

***

*******

Profilkártya

Betöltés...

© 2021   Created by Bertalan Katalin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek

***

*** ***